eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ragyogó magyar úszóeredmények a vébén

Cseh László Európa-csúcsot javítva és összesítésben elsőként a 200 m vegyesen, Hosszú Katinka magyar csúccsal, egyben a harmadik legjobb időt produkálva 200 m pillangón biztosította helyét az esti elődöntőben a római vizes vb szerdai versenynapján.

A 200 m pillangót kedden még kihagyó Cseh László szerda reggel már "munkára jelentkezett", s kiheverve gyomorbetegségét elindult a 200 m vegyesúszás selejtezőjében. Mozgásán szerencsére nem látszott a több napi kényszerű kihagyás, futamát végig vezetve úgy nyerte meg, hogy közben saját, a tavalyi pekingi olimpián, augusztus 15-én elért 1:56.52 perces Európa-csúcsát a múltnak adta át. Az új kontinentális rekord 1:56.34, aminél a matinés riválisok egyike sem tudott jobbat, így Cseh várhatja a "pole pozícióból" az esti újabb megméretést.

"Voltak hibáim, még szoknom kell a versenyzést, a pillangónál például korábban jöttem fel, az egyik fordulónál pedig a csuklóm is kiakadt, s mellen rázódott csak a helyére, szóval jócskán vesztegettem el időt, de azért nem vagyok elégedetlen. Az Európa-csúcsból következtetni a leendő végső helyezésemre nem lehet, de azért bizakodom, hogy ott leszek az élen" - mondta Cseh.

Rajta kívül a versenyszám másik magyarja, Kis Gergő is beverekedte magát az elődöntőbe, 1:58.48-as új egyéni csúcsa a hetedik helyre rangsorolta.

Az Egyesült Államokban tanuló bajai Hosszú Katinka 2:06.21 perc alatt szárnyalta végig a távot 200 m pillangón, öt tizeddel múlva felül Kovács Emese tavaly március 24-én, az eindhoveni Eb-n felállított - amúgy ott ezüstérmet érő - rekordját.

"Nagyon jól esett az úszás, és úgy érzem, még maradt bennem, de szükség is lesz a tartalékra a folytatásban. Annak külön örülök, hogy jó barátnőm, Jakabos Zsuzsi is elődöntős" - mondta Hosszú, aki a teljes rangsort tekintve a harmadik idővel lépett tovább.

A szám másik magyar szereplője, Jakabos 2:08.63-at úszott, s az összesítésben a még éppen továbbjutást érő 16. pozíciót érdemelte ki.

A 200 m női pillangó délelőtti előfutamai nemcsak magyar, hanem világcsúcsot is hoztak: az amerikai Mary Descenza - nem kevesebb, mint 3 (!) másodpercet javítva saját eddigi legjobbján - 2:04.14 percre módosította a kínai Liu Ce-kö (Liu Zige) 2:04.18-as rekordját, amely a múlt évi pekingi olimpia, közelebbről augusztus 14-e óta élt egészen máig.

Povázsay Zoltán a klasszikus távon, 100 m gyorson indult, a római vb eddigi legnépesebb - összesen 218 (!) sprintert mozgósító - mezőnyében, ahol is végül a 76. helyet szerezte meg 50.73 másodperces, egyéni legjobbjánál 44 századdal gyengébb idővel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×