eur:
390.26
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kórházba szállították Cseh Lászlót

Kórházba kellett szállítani Cseh Lászlót Rómában, az úszó-világbajnokság helyszínén - tájékoztatta az InfoRádiót a Magyar Úszószövetség sajtófőnöke.

A repülőúton egyértelművé vált, hogy a Ferihegyre is rossz bőrben érkező, aztán egyre rosszabb állapotba kerülő Cseh Lászlót kórházba kell szállítani. Ruza József csapatvezető mentőt rendelt a világbajnok, háromszoros olimpiai ezüstérmes sportolónak, hogy a lehető leggyorsabban megkapja a szükséges kezelést - mondta Csurka Gergely.

Cseh Lászlónak rendkívül súlyos hasmenése van, rázza a hideg - a kiszáradást meggátlandó kellett sürgősen infúziót, illetve a diagnózistól függően gyógyszeres kezelést kapnia.

Bár kiengedték a kórházból, két infúzió után is 38 fokos láza van a versenyzőnek. A csapattól származó információ szerint a kórházban az infúzió mellett gyógyszeres kezelést is kapott a pekingi olimpia háromszoros ezüstérmese, igaz, a felajánlott injekciós megoldást nem fogadták el, mivel az doppingszert is tartalmazott, azaz maradtak a tabletták.

Kausz István csapatorvos szerint egyelőre nem lehet teljes pontossággal megmondani, mi okozta a súlyos rosszullétet: vagy heveny ételmérgezés, vagy - adott esetben influenzás - vírusfertőzés állhat a háttérben.

Jelen pillanatban nem lehet megmondani, a történtek milyen hatással lesznek római szereplésére, Kiss László szövetségi kapitány szerint ezt csak az orvosi szakvélemény ismeretében lehet felelősséggel megmondani.

"Szörnyű, hogy az egész edzőtáborozás során még csak egy köhögés sem volt, most viszont ez történt" - mondta szakvezető.

Az előzetes tervek alapján Cseh Lászlónak először jövő kedden kell rajtkőre állnia a 200 méteres pillangóúszás előfutamában.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×