INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Imre Géza: Az elődöntő nehezebb volt, mint a finálé

Infostart / InfoRádió
A nap legnehezebb mérkőzése az olaszok elleni elődöntő volt, ahol csak egy, a hosszabbításban elért tussal nyert a magyar csapat - mondta az InfoRádiónak Imre Géza, a plovdivi vívó Európa-bajnokságon aranyérmes párbajtőr-válogatott tagja. Hozzátette: Boczkó Gábor mellett két újonc csapattársa, Rédli András és Somfai Péter jó teljesítménye is kellett a svájciak elleni döntőbeli sikerhez.

Az olaszok elleni elődöntő volt a legnehezebb a magyar férfi párbajtőr-válogatott számára, ellenük csak a hosszabbításban, egyetlen tussal sikerült nyerni - mondta az InfoRádiónak Imre Géza. Az Európa-bajnok csapat tagja szerint a döntő sem volt egyszerű mivel a svájciak befejező embere nem tudatosan felépítve, hanem hirtelen ötletektől vezérelve vív, ezért nehéz ellenfél.

Imre Géza szerint nagyon fontos győzelem volt az ukránok és az olaszok elleni, az pedig szerinte bíztató a jövőre nézve, hogy a csapat fegyelmezetten, következetesen vívott. A párbajtőröző hozzátette: a válogatott két új tagja, Rédli András és Somfai Péter is teljes értékű munkát végzett a kontinensviadalon.

Manapság már minden verseny igen nehéz, kiegyenlítődött a mezőny, bár sok csapat a pekingi olimpia után átalakult - fűzte hozzá az Európa-bajnok.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ


A címlapról ajánljuk