INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Taróczy: Rettenetesen fontos, hogy Szávaynak legyen állandó edzője

Infostart / InfoRádió
Taróczy Balázs wimbledoni bajnok teniszező szerint elsősorban a motiváción múlik, hogy meddig tart a világelső Roger Federer pályafutása. A svájci játékos bő egy héttel ezelőtt megnyerte az angol nyílt bajnokságot, és 15 Grand Slam-trófeájával minden idők legsikeresebb férfi teniszezője lett, majd kijelentette, hogy a 2012-es londoni olimpiáig nem vonul vissza.

Taróczy Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte, hogy Federernek szenzációsan sikerült az idény közepe, először győzött a Roland Garroson és visszatért a csúcsra Wimbledonban.

Federer a nála jóval fiatalabb világklasszisoktól tart valamennyire, Nadallal, Djokoviccsal és Murrayvel szemben jóval gyengébb is a mérlege, mint a többiek ellen - tette hozzá.

Taróczy Balázs azt tartja különösen elismerésre méltónak, hogy Federer tavaly nyári kudarcai után vissza tudott térni a világranglista élére. Kulcsfontosságúnak nevezte, hogy a nehéz időszak után Federer már az őszi US Opent meg tudta nyerni.

Roger Federer nem a dolgos teniszezők közé tartozik, ő egy zseni. Bár most azt ígérte, hogy 2012-ig játszani fog, ha a tavalyi nyárinál nagyobb gödörbe kerül, akkor könnyen elképzelhető, hogy a visszavonulás mellett dönt. A mostani eredmények ugyanakkor érhetően lendületet adhatnak neki - fűzte hozzá Taróczy.

Arról is beszélt, hogy a most sérüléssel bajlódó Rafael Nadal akár Federer Grand Slam-csúcsát is megdöntheti majd.

Azt nem tudni, hogy mennyi idő alatt nyeri vissza a formáját de hatalmas küzdő, és külön motiválhatja, hogy Federer elvette tőle a világranglista első helyét - mondta a spanyol sztárról Taróczy Balázs.

A Williams-nővek mindig esélyek, ha indulnak

A női mezőnyről azt emelte ki, hogy nem a Williams-nővérek léptek előre, hanem a többiek koptak ki vagy estek - érthetetlenül - vissza.

Taróczy Balázs egyértelműen jobbnak tartja Serenát és Venust a világranglista-vezető orosz Dinara Szafinánál.

A Williams-nővérek az élmezőny többi tagjához képest szokatlanul sok versenyt kihagynak, de ha indulnak, akkor - a Roland Garrost és a salakpályás versenyeket leszámítva - mindig esélyenek számítanak.

A magyarok szerepléséről az InfoRádióban elmondta, hogy Czink Melinda minden elismerést megérdemel, hiszen az elmúlt egy évben sokat javított a pozícióján, míg Szávay Ágnesnek elsősorban a nála esélytelenebb riválisok ellen kellene összeszedettebben teniszeznie.

Taróczy furcsának nevezte, hogy a wimbledoni Grand Slam-torna előtt Szávay Ágnes nem játszott füvön kisebb tornákon.

Roger Federer ezt megteheti a párizsi sikere után, de egy fiatal, feltörekvő játékostól érhetetlen - jegyezte meg.

Taróczy Balázs hangsúlyozta: bízik benne, hogy - a budapesti alakapályás tornán győztes - Szávay Ágnes visszatér a legjobb formájához, mert akik elégedetlenek az összteljesítményével, azok a lehetőségei miatt bírálják, hiszen - jogosan - sokkal nagyobb potenciált látnak benne.

Egyúttal "rettenetesen fontosnak" nevezte, hogy Szávay Ágnesnek a Kuhárszky Zoltánnal januárban történt szakítás után végre ismét legyen állandó edzője.


A címlapról ajánljuk