eur:
400.25
usd:
366.87
bux:
74592.77
2024. október 15. kedd Teréz

A Man United visszavág: Iker Casillast akarja a Real Madridból

Lassan már azon lepődünk meg, hogy Florentino Pérez nem igazolt senkit a héten. Alkalmasint nem lesz ez így mindig, szorgalmasan dolgoztak az emberei. Zinedine Zidane elsősorban Franck Ribéry, Jorge Valdano pedig David Villa megszerzésén fáradozott. Mindketten azt mondják, nem reménytelen az ügy, de a kettő együtt aligha fog menni. Különösen, hogy a Valencia elnöke megmakacsolta magát, s kijelentette, nem hajlandó eladni a válogatott csatárt.

Cristiano Ronaldo még mindig nem írta alá a papírjait (pedig nagyon akar menni a Madridhoz, nemrégiben Zoran Tosics, a Man United szerb játékosa beszélt egy angol bulvárlapban arról, hogy a klubtársaknak már a BL-döntő előtt megmondta a portugál, hogy távozni fog), de senkinek semmi kétsége nincs afelől, hogy a portugál a szabadsága lejártával csatlakozni fog a királyi klubhoz.

Főleg, hogy sikerült kialkudnia minden idők legmagasabb futballista-fizetését: évi 13 millió eurót fog kapni, ami több mint Kakà pénze, s több mint amennyit az Inter fizet Zlatan Ibrahimovicnak. Cristiano Ronaldo számára a klubváltás elképzelhetően márkaváltással is jár: CR7 nem kapja meg Madridban is a hetes mezt, az Raúlhoz tartozik. Cristiano Ronaldo a kilences, vagy a tízes mezben játszik majd.

Miután egyelőre még nem írta alá a szerződését, nem indult be a nagy mezeladási üzlet. Magyarul: még nem lehet kapni a Cristiano Ronaldo nevével ellátott Madrid-mezeket. Mi több: olyan nagy a fluktuáció a klubban, s olyan képlékeny, hogy ki hányas mezt kapja majd, hogy egyelőre csak az Iker Casillas, Sergio Ramos és Raúl nevével ellátottak kerültek forgalomba a 2009-2010-es modellekből.

Érdemes leragadni egy kicsit a mezeknél: Cristiano Ronaldo vételára 94 millió euró volt, a mezárakat figyelembe véve úgy kalkulálható, hogy még másfélmilliót sem kell eladni a dresszeiből, hogy a teljes vételára megtérüljön. Beckham érkezése után a nagyvilágban fél év alatt eladtak egymilliót. Két év alatt biztosan keres 94 millió eurót a Real Madrid a Cristiano Ronaldo-feliratos mezeken.

Iker Casillas tűnt vagy tűnik az egyik legbiztosabb embernek. Ám a Daily Mail szerint Sir Alex legnagyobb vágya, hogy a Cristiano Ronaldóért kapott pénz nagy részét Iker Casillasra költse el, közel egy évtizedre megoldva a kapuskérdést az Old Traffordon. Edwin van der Sar 39 éves már, előbb-utóbb utód után kell nézni. Ben Fostert a jelek szerint nem tartja elég jónak. Az angol klub a héten kihirdetett belső szabálya, mely szerint nem akar 26 évesnél idősebb sztárt venni, a jelek szerint csak mezőnyjátékosokra érvényes.

Amúgy első olvasatra elég valószínűtlen, hogy a Real Madrid vagy akár Casillas akarja a váltást - de nem árt tudni, hogy a spanyol játékosokkal való bánásmóddal mindig elégedetlen kapusnak nem esik jól, hogy Spanyolország futballtörténelemének legeredményesebb klubja Cristiano Ronaldónak kétszer akkora fizetést ad, mint Raúlnak, a klubtörténet leggólerősebb játékosának, vagy éppen Iker Casillasnak, a csapat Európa-bajnok kapusának.
Egyébként tényleg sokat költ a Madrid, elképesztően sokat, például az előző idényhez képest, amikor Robinho eladásával, nem hogy egyensúlyba hozta a mérlegét, hanem az évtizedben először többet keresett, mint költött. Ám talán nem árt felidézni, hogy 2007 nyarán, a "narancsszüret évében", Arjen Robben, Royston Drenthe, Wesley Sneijder, valamint Pepe, Gabriel Heinze megszerzésére 82,67 millió fontot fordított.

Nem meglepő, hogy újabb és újabb nevek bukkannak fel a Madrid által kiszemelt játékosok listáján. Legutóbb az argentin Lúcho Gonzálezé, aki, Lisandro Lópezzel együtt, a Porto kiemelkedően legjobb játékosa volt Pepe távozása óta. A Porto megint ki akarja árusítani a legjobb játékosait,

Chissokhót szinte már eladta a Milannak, amikor az olasz klub az orvosi vizsgálat eredményére hivatkozva visszalépett, Bruno Alves a szabadságát megszakítva tárgyal ügynöke társaságában a Barcelona képviselőjével, s a már említett Lisandro López esetében is megfelelő ajánlatra vár.

Címlapról ajánljuk
Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Az izraeli hadsereg kezdi megvalósítani az úgynevezett „tábornokok tervét” a Gázai övezetben, tehát megpróbálja elválasztani a terroristákat a civilektől, hogy a lakosok minél előbb biztonságos helyre kerüljenek – mondta az InfoRádióban az izraeli védelmi erők százados veteránja. Arról is beszélt, hogy ha állandósulnak a Hezbollah drón- és rakétacsapásai, még inkább át fognak tevődni a harcok Libanon északi részére.

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz megállapodás Kína és az EU között, az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedésről, az infláció és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×