eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Armstrong: letilthatnak a Tour de France-ról

Lance Armstrong, az amerikaiak hétszeres Tour de France-győztes kerékpárosa szerint a Francia Doppingellenes Ügynökség (AFLD) az együttműködés megtagadása miatt letilthatja őt az idei Tour de France-ról.

"Nagy valószínűséggel nem fogják megengedni, hogy elinduljak a Touron. Ez rendkívül fájdalmasan érint, mivel nagyon szeretem ezt a versenyt" - mondta a kerékpáros.

A 37 esztendős, három és fél éves kihagyás után visszatért kerekest - akit három hete műtöttek kulcscsonttöréssel - március 17-én akarták ellenőrizni a Beaulieu-sur-Merben lévő edzőtáborban, ám ő 20 percet késett. Ez idő alatt ugyanis lezuhanyozott, amíg asszisztensei megvizsgálták az AFLD-ellenőr papírjait.

Később kiderült, hogy a három minta egyikében sem találtak semmilyen tiltott szert, ám a tesztet elvégző orvos jelentésében kiemelte: "a versenyző nem tisztelte azt a kötelezettséget, amely szerint közvetlen és folyamatos megfigyelés alatt kell állnia".

A texasi sztár azóta már hangot adott elégedetlenségének, kiemelve, hogy szeptemberi visszatérése óta már 23-szor ellenőrizték, de a franciák alighanem pikkelnek rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×