eur:
385.44
usd:
354.92
bux:
67983.6
2024. május 21. kedd Konstantin

Kemény Dénes: Kényszerű fiatalítás következik

Kemény Dénes, aki játékosai összetartásában látja a pekingi olimpia sikerének legfontosabb tényezőjét, úgy véli: a következő években néhány poszton könnyebb lehet majd bekerülni a magyar férfi vízilabda-válogatottba.

A csapat összeállításánál mindig négyéves ciklusokban kell gondolkodni: fiatalításra azért nincs szükség, mert az egyes játékosok kiválasztásakor pontosan lehet tudni, hány évesek lesznek a ciklus végére - mondta a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az InfoRádió Aréna című műsorában.

Kemény Dénes hozzátette: most számára teljesen ismeretlen kép kezd kirajzolódni, mivel eddig sosem fordult az elő, hogy a játékosok, akik jó teljesítményük miatt bekerültek a válogatottba, egy idő után otthagyták volna a csapatot. Most azonban több sapka gazdátlanul marad.

Eddig egy-egy poszt betöltéséért versengtek pólósok, ami a csapatnak is jót tett, hiszen ez jobb teljesítményre késztette a sapka tulajdonosát, vagy helyette egy még jobb játékos került a válogatottba. A most harmincas éveikben járók elköszönésével azonban kényszerű fiatalítás következik, így az egyes helyeket az oda vágyók "ajándékba" kapják - közölte a kapitány.

Mi a titok?

A pekingi siker annak köszönhető, hogy a válogatott a vízben és a parton is egységessé vált: a medencében mindenki végezte a saját munkáját a legjobb tudása szerint, az edzéseken és a mérkőzések közötti időben pedig "elfelejtették" hogy társaiknak vannak negatív jellemvonásai - magyarázta Kemény Dénes.

A szövetségi kapitány megjegyezte: néhány játékossal korábban elbeszélgetett erről, és a malagai Európa-bajnokság is jót tett a csapategység kialakulásának.

A szorult helyzetekből éppen az segítette ki a csapatot, hogy tagjai ilyenkor nem egymásra mutogattak és nem saját magukat mentették, hanem továbbra is bármi áron keresték a győzelemhez vezető utat - mondta a szakvezető.

Az elmúlt három és fél évben a csapat és köztem az volt a feszültség forrása, hogy nem éreztem a Pekingben tapasztalt harmóniát, és a mindent félreteszek a győzelemért-mentalitást - magyarázta Kemény Dénes.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Virág Barnabás: Nincs hová sietnünk a kamatcsökkentésekkel

Virág Barnabás: Nincs hová sietnünk a kamatcsökkentésekkel

Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra mérséklődött az irányadó ráta. A döntés mögötti megfontolásokról és a kilátásokról Virág Barnabás MNB-alelnök beszélt. A jegybank kommunikációja nem sokat változott április óta, továbbra is a nagy óvatosságot hangsúlyozza, amivel próbálja elvenni a viszonylag lendületes kamatvágások élét. Virág Barnabás a második félévre vonatkozóan igen óvatosan fogalmazott, csupán azt hangsúlyozta, hogy "nincs hová sietnünk", vagyis a második félév várhatóan jóval kisebb lazító lépésekez hoz majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×