eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Nem sikerült a dupla: Vajda kilencedik

A pénteken a hosszabb távon olimpiai aranyérmet szerzett Vajda Attila a kilencedik lett a kenu egyesek 500 méteres döntőjében a pekingi ötkarikás játékokon. A számot az orosz Makszim Opaljev nyerte.

A hosszabbik távon aranyérmes Vajda beragadt a rajtnál, a legjobban a fehérorosz Alekszandr Zsukovszki jött el, aki próbált meglépni a mezőnytől.

Féltávnál a fehérorosz vezetett magabiztosan, a második helyen a francia Mathieu Goubel, a harmadikon a nagy esélyes spanyol David Cal haladt.

Az utolsó 200 méteren óriási hajrát indított az orosz Makszim Opaljev, le is hagyta Zsukovszkit, míg a vele a csapásszámot tartani próbáló Calt és az ukrán Csebant.is leszakította, és megnyerte a viadalt. A spanyol lett a második, míg Cseban a harmadik.

Vajda Attila féltávnál is kilencedik volt, és bár nagy csatát vívott a lengyel Pawel Baraszkiewiczcel, nem tudta megelőzni.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×