eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Újabb Cseh-éremben bízva, Boczkó csapatban javíthat - a pénteki program

Pénteken 18 számban avatnak bajnokot Pekingben. Az olimpián már két ezüstérmet szerző Cseh László a 200 méteres vegyesúszásban folytathatja az éremgyűjtést, emellett esélyes az éremre a férfi párbajtőr-csapat is. A női kézilabda-válogatott az oroszokkal, a pólósok pedig a görögökkel találkoznak.

Ismét éremesélyesként áll rajtkőre Cseh László a pekingi olimpián pénteken. A 200 méteres vegyesúszás magyar idő szerint hajnali 4:45-kor keződődő döntőjébe a magyar klasszis a negyedik idővel került be. A számban indul az eddig Pekingben már öt aranyérmet szerző Michael Phelps, valamint honfitársa, Ryan Lochte is.

A hajnali középdöntőben Takács Krisztián lesz érdekelt 50 méteres gyorson, a nők hasonló számának előfutamát délután rendezik Dobár Évaval, míg 1500 méter gyorson Kis Gergő áll rajthoz.

Elkezdődnek az atlétika-versenyek, a nyitónapon rögtön egy éremesélyes magyar indulóval: a kalapácsvetés selejtezőjében az A csoportban Pars Krisztián próbálja meg kiharcolni a döntőbe jutást. A súlylökés kvalifikációjában Kürthy Lajos képviseli a magyar színeket, ennek a számnak a döntőjét is ezen a napon rendezik, míg hétpróbában Farkas Györgyi áll rajthoz.

A cselgáncsozóknál a plusz 100 kilogrammos kategóriában Bor Barna lép tatamira. A 22 éves ifjúsági-, junior, és U23-as Európa-bajnok egy verhető egyiptomi riválissal kezd, a következő ellenfél azonban már nehezebb, olasz vagy japán dzsúdós lesz.

Csapatprogram

A női kézilabdatornán a 4. fordulóban a magyarok Oroszországgal találkoznak, és győzelem esetén már egészen biztosan bejutnak a negyeddöntőbe Görbicz Anitáék. A meccs 14:45-kor kezdődik.

A magyar női vízilabda-válogatott csoportjában vezet az utolsó forduló, a Görögország elleni mérkőzés előtt. Ha Godova Gábor együttese nyer, és Ausztrália két gólnál kisebb különbséggel győz Hollandia ellen, akkor a magyarok közvetlenül az elődöntőbe jutnak. A görögök elleni találkozó 9:40-kor kezdődik.

A sportlövők kisöbű sportpuska 50 méteres számában Sidi Péter képviseli Magyarországot, a selejtező hajlani 3-kor, míg a döntő reggel fél 7-kor lesz.

Férfi párbajtőrben a csapatversenyt rendezik, a magyarok Boczkó Gábor, Imre Géza, Kulcsár Krisztián összeállításban veszik fel a harcot, a tartalék Kovács Iván. A négy évvel ezelőtt ezüstérmes magyar csapat a negyeddöntőben a kínai - dél-afrikai párharc győztesével találkozik.

A vitorlázóknál valamennyi magyar vízre száll: férfi szörfben Gádorfalvi Áron, női szörfben Detre Diána, míg Laserben Berecz Zsombor próbál előrébb kerülni, amennyiben az időjárás nem szól közbe ismét, ahogy az csütörtökön történt. A 13. helyért küzdő Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár szintén azért lapátol pénteken, mert csütörtökön a viharos idő miatt nem tudták megrendezni futamukat.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×