eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Önkéntesekkel töltik fel az üres helyeket az olimpián

A pekingi olimpia szervezőbizottsága (BOCOG) elismerte: gondot jelent, hogy több eseményen is alacsony a nézettség az ötkarikás játékokon.

Vang Vej, a szervezőbizottság főtitkára kifejtette: a 18 pekingi helyszínből kettőn 90, haton 80 százalék feletti, nyolcon 70 százalék feletti, és a fennmaradó kettőn is 60 százalék feletti a látogatottság, noha a szervező bizottság állítása szerint valamennyi jegyet eladták.

A főtitkár szerint az üres helyek azzal magyarázhatók, hogy az elmúlt napokban esős, nyirkos, forró időjárás volt a kínai fővárosban. Hozzátette: a korábbi olimpiákon is tapasztalható volt, hogy a selejtezőkön, előfutamokon kevesebb a néző, de számuk egyre nőni fog az idő előrehaladtával.

Vang Vej megerősítette, hogy valamennyi jegyet eladták, ugyanakkor előfordult, hogy az olimpikonok családtagjai nem használták fel a számukra félretett jegyeket, míg a kosárlabda- és a röplabda-mérkőzésekre egész napra szóló jegyeket adtak ki, és a nézők nem nézték végig valamennyi meccset.

A főtitkár kiemelte: minden létesítmény vezetője dönt arról, hogy az üres helyekre beültetnek-e önkénteseket vagy sem. Az eddigi tapasztalatok szerint több helyszínen is alkalmazták ezt a módszert, és sárga pólós önkénteseket ültettek a lelátóra.

A vasárnapi Kína-Egyesült Államok kosárlabda meccsen teltház volt, ugyanakkor a tollaslabda, vízilabda és cselgáncs versenyeken sok hely üresen tátongott.

A BOCOG főtitkára emellett elmondta azt is, hogy szigorú intézkedéseket hoztak a jegyüzérkedés ellen. A nyitó- és záróünnepségre csak névre szólóan lehetett jegyeket venni, a versenyekre pedig korlátozták az egy fő által vásárolható jegyek számát.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×