eur:
387.69
usd:
357.07
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Mindhárom magyar kardozó búcsúzott

Szilágyi Áron a nyolcaddöntőben, Nemcsik Zsolt és Decsi Tamás a 32 között búcsúzott férfi kardozók egyéni versenyében a pekingi olimpián.

Szilágyi a negyeddöntőbe jutásért az amerikai Keeth Smart ellen lépett pástra és 15-10-re kikapott.

A 32 között a fiatal kardozó Decsi Tamással asszózott, őt 15-9-re győzte le, míg az athéni játékokon ezüstérmes Nemcsik a nagy csatában, 15-13-ra kapott ki a kínai Csou Han-mingtől.

Hogy volt?

Decsi Tamás legyőzése után a világranglistán 22. helyezett Szilágyinak a rangsorban ötödik vívó jutott ellenfélül, és ebből a szempontból végül a papírforma igazolódott, még ha a magyar kardozó, a tavaly vb-aranyérmes csapat legfiatalabb tagja előzetesen nem is számított esélytelennek.

Kettejük asszóját Szilágyi kezdte jobban, 3-1-re vezetett, 4-4-től azonban már mindig az amerikainál volt az előny. Smart jól kontrollálta a távolságot, amikor védekezett, támadásainál pedig nagyon határozott volt. Szilágyi 9-10-ig tartotta vele a lépést, a folytatásban viszont Smart egyre magabiztosabb lett, és öt tussal győzött.

"Nagyon meglepett a hatalmas ugrásaival. Valahogy nem abban az ütemben vívott, ahogy az oroszok, franciák vagy a magyarok szoktak. Öt nap van a csapatversenyig, az amerikaiakkal kezdünk, Smart is vív majd, valamit ki kell találni ellene. Nagyon bízunk benne, hogy sikerül érmet nyernünk" - összegzett Szilágyi.

Nemcsik Zsolthoz hasonlóan meglepetésre már a 32 között búcsúzott a további küzdelmektől az egyéniben ötszörös világbajnok, olimpiai aranyérmes orosz Sztanyiszlav Pozdnyakov, aki a francia Nicolas Lopeztől kapott ki, meglehetősen simán, 15-8-ra.

Egy fordulóval később kiesett a címvédő olasz Aldo Montano is, akit a spanyol Jorge Pina vert meg 15-14-re.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×