eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kiszenvedett siker a spanyolok ellen

Az elődöntőbe jutásért játszhat a magyar férfi vízilabda-válogatott a spanyolországi Malagában zajló Európa-bajnokságon. Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese a csoportkör záró fordulójában 8-7-re győzött a házigazda spanyolok ellen, és a németekkel küzdhet meg a négy közé kerülésért.

A találkozó egy spanyol góllal indult, emberelőnyből Hosnyánszky Norbert reagált villámgyors lövéssel, majd egy újabb fórt Biros Péter fejezett be eredményesen (2-1).

A második negyedben - 6 az 5 ellen - a hazaiak is betaláltak (2-2), aztán magyaros pillanatok következtek: Varga Dániel remek passzából Kiss Gergely bombázott a spanyol kapuba (3-2).

A "megszokott" emberelőnyből - ez volt az ötödik a magyarok kettőjével szemben - egyenlítettek ismét a hazaiak (3-3), majd Kiss lökete jelentett újfent megoldhatatlan feladatot a rivális kapusának (4-3), ezután viszont az első spanyol akciógól következett (4-4).

A nagyszünet után - 7:3-as kiállítási mutató mellett - kétszer is rontottak a spanyolok, Varga Dániel viszont nem: káprázatosan hozva helyzetbe magát nagy gólt lőtt, s nem sokkal utána ugyanő ismételt (6-4).

Igazán kár volt a negyedszer is eredményes Xavier Garcia szellemes ejtéses megoldásáért (6-5), miáltal nyílt maradt a meccs. A "nyíltság" jegyében hibák itt is, ott is, aztán - 3 perc elteltével - a zárónegyed nyitógólját a vendéglátók szerezték meg (6-6).

Tombolt a lelátó, amikor Biros nagyon messziről varázslatosan ívelt-csavart a bal felsőbe (7-6). Kevesebb, mint három perc volt hátra, amikor Varga Dániel harmadszor is betalált, alighanem a legjobbkor (8-6).

Még egy spanyol gól esett ugyan (8-7), de ettől függetlenül a magyar válogatott lépett tovább csoportmásodikként.

"Ilyen mérkőzésre számítottunk. Tudtuk, több góllal kell jobbnak lennünk, hogy eggyel nyerjünk" - mondta az összecsapás után Kemény Dénes.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×