eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Peric KEK-győzelemre vezette a Veszprémet - képgalériával

A Veszprém nyerte meg a férfi kézilabda Kupagyőztesek Európa Kupáját. A bakonyi együttes hazai 37-32-es sikere után Mannheimben 28-28-as döntetlent játszott a német Rhein-Neckar Löwen ellen. Peric kapus szenzációsan védett.

A mérkőzés első tíz percében felváltva vezettek a csapatok, majd a kiváló védekezés és az ötletes támadások révén előnyre tett szert a Veszprém. A magyar csapat kapusa, Peric két büntetőt és számos ziccert hárított. Időkérés után a szünet előtti hajrában egyenlített az RN Löwen.

A második félidő elején taktikusan játszott a magyar együttes, amely lélektanilag fontos pillanatokban lőtt gólokat, és negyedórával a vége előtt összesítésben hét góllal volt jobb riválisánál.

Az idő sürgette a németeket, akik a végjátékban már kapkodtak, így - némi bírói jóindulattal - csak az egyenlítésre voltak képesek.

Veszprém 1992 után diadalmaskodott ismét a KEK-ben, a mostani a klub történetének második nemzetközi kupadiadala. A nyolc vb-döntőssel, valamint a korábban a Veszprémben szereplő Buday Dániellel kiálló németek még semmilyen trófeát nem gyűjtöttek be.

A Veszprém most már a magyar bajnoki döntőre összpontosíthat, amelyben a Szeged ellen 1-1-re áll. A végső sikerhez három győzelemre van szükség.

{{keretes_cim}}

Mocsai Lajos vezetőedző: "Óriási élmény volt a két mérkőzés, a csapat minősége jelentősen javult az utóbbi időszakban. Hihetetlen jó volt a védelmünk, Peric pedig fénykorát idézte. Taktikailag felülmúltuk ellenfelünket."

Hajnal Csaba, a veszprémi klub ügyvezetője:
"Hatalmas fegyvertény, hogy a magyar viszonyokhoz képest sokkal jobb körülmények között edződő és működő német klubbal szemben elhódítottuk a KEK-serleget. A csapat szenzációs volt, nagyon büszke vagyok a játékosokra."

Dejan Peric, a Veszprém szenzációsan védő kapusa:
"Csodálatos meccs volt! Az egész csapat jól játszott. Remekül működött a védekezés előttem, megérdemelten nyertük meg a kupát, hiszen majdnem végig vezettünk idegenben is."

Ilyés Ferenc: "Óriási küzdelemben nyertünk, jó játékkal. Sikerült a célunkat megvalósítani, köszönöm a társak és a szurkolók segítségét."

Iváncsik Gergő:
"A csapat nagyon kitett magáért, megérdemelten nyertünk."

Pásztor István, aki ezúttal nem játszott: "Nem volt kétséges, hogy mi nyerjük a KEK-et. A támadás és a védekezés is szenzációssan működött, egyszerűen jobbak voltunk."

Buday Dániel, a Löwen magyar válogatottja, akit a díjkiosztón éltetett a vendégközönség: "Gratulálok a Veszprémnek, mindenben felülmúlt bennünket, esélyünk sem volt."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×