eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Amikor a dél-amerikai futballkultúra találkozik a spanyolosított angollal

Bár nehéz ellenfelet kapott mindhárom állva maradt olasz csapat a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolásán, Hajdú B. István sportkommentátor és Dénes Tamás futballszakíró egyetért abban, hogy nem valószínű mindhárom itáliai együttes búcsúja, de azt is nehéz kijelenteni, hogy valamennyi olasz csapat továbbjut. A Roma a Real Madriddal, az Inter a Liverpoollal, míg a címvédő Milan az Arsenallal csatázik a legjobb nyolc közé kerülésért.

Hajdú B. István az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában kiemelte: kieshet bármelyik olasz együttes, de arra kevés az esély, hogy egyszerre mindhárom búcsúzzon a BL-től.

Egyik párosításban sem egyértelmű esélyes az olasz csapat - emelte ki Hajdú B. István, aki szerint az Arsenal-Milan összecsapás egy döntőnek is beillene.

Dénes Tamás a párharc kapcsán kiemelte, hogy a milánói csapat tipikus kupacsapat lett, egy-egy mérkőzésre bármikor össze tudja kapni magát. A futballszakíró hangsúlyozta: januártól a brazil tinisztár Pato is szerepelhet a Milanban, akivel akár új korszak kezdődhet az együttes életében.

Hajdú B. István szerint bármennyire is jól szerepelt idén az angol bajnok listavezető Arsenal, az még nem derült ki, hogy mennyire győztes csapat a londoniaké, miközben ezt a képességét a Milan már bizonyította.

A sportkommentátor hangsúlyozta: a Milan mellett szól az is, hogy gyakorlatilag már nem lesznek harcban az olasz bajnoki címért, míg az Arsenal február végén még biztosan küzd a Premier League megnyeréséért.

Hajdú B. István emlékeztetett, hogy a Liverpool a sorsoláson tavaly is alaposan "belenyúlt", akkor a Barcelonát kapta, most pedig azt az Intert, amelyet nem is nagyon lehetett megverni idén. (Egyedül a Fenerbahce büszkélkedhet Ibrahimovicsék legyőzésével.)

Dénes Tamás szerint az Inter számára a BL megnyerése a legfontosabb, hiszen az olasz bajnoki cím már-már borítékolható, és nem töltené el igazi elégedettséggel a szurkolókat. A futballszakíró szerint az Inter játékosállománya alapján képes is arra, hogy megnyerje a BL-t, de így volt az elmúlt évben is, mégis kiesett a Valenciával szemben a nyoladdöntőben.

Ezzel ellentétes utat jár be a Liverpool, amely 1990 óta nem nyerte meg az angol bajnokságot, miközben az utóbbi három évben kétszer is döntős volt a BL-ben - tette hozzá.

A párharc során a dél-amerikai futballkultúra találkozik a spanyolosított angollal, ami külön érdekessé teszi a mérkőzéseket - vélekedett Dénes Tamás.

Hajdú B. István szerint ennek a párharcnak nincs egyértelmű favoritja, hatalmas taktikai csata várható, kevés góllal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×