eur:
388.51
usd:
360.8
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Négy ponttal vezet a Madrid Spanyolországban

Négy pontra növelte előnyét a Real Madrid a spanyol bajnokságban, több mint egy hónap után győzött idegenbeli bajnoki mérkőzésen a Bayern München Németországban, az Inter és az AS Roma kétesélyessé tette az olasz bajnokságot (legalábbis Roberto Mancini szerint...), a héten másodszor szerzett négy gólt a Liverpool Angliában. A hétvége futballösszefoglalója.

Az Arsenal a hétközi BL-mérkőzésen, igaz, kifejezetten tartalékos összeállításban, elszenvedte április óta az első vereségét. A csapat azonban gyorsan visszatért a győzelmek ösvényére: jó játékkal, szép győzelmet aratott az Aston Villa ellen.

A sérülése miatt hiányzó Cesc Fabregas távollétében a fehérorosz Alekszandr Hleb vezényelte a táncot, de remekül léptek be a támadásokba a védők is: a BBC elemzői szerint az Ágyúsok első félidei játéka a hollandok 1974 körüli csapatának játékát idézte.

Az első félidőben kialakult márt a végeredmény: Gardner vezető gólja után Flamini és Adebayor talált a kapuba. Arsene Wenger rövid értékelése is kifejező: "Azt hiszem, az első félidő bámulatos volt."

Nyert a Chelsea is, a találkozó egyetlen gólját a hajrában az egykori klubját keserítő Joe Cole lőtte. Parázs hangulatú meccs volt, a bíró hét sárga lapot is kiosztott, a kelet-londoniak lest reklamáltak Joe Cole góljánál - de mindennek a lefújás után nem volt jelentősége. A Chelsea már második, igaz, a Liverpool és a Manchester United egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A Pool a Porto után a Bolton Wanderersnek is négy gólt lőtt. Steven Gerrard készítette elő az első két gólt (gólszerzők: Hyypiä és Fernando Torres), majd maga értékesített egy büntetőt. A negyedik gólt Babel lőtte. Bajnoki mérkőzésen most játszott először Fernando Torres és Peter Crouch együtt - mint kiderült, ez sem rossz párosítás.

Anglia, 15. forduló
Szombat
Chelsea-West Ham United 1-0
Wigan-Manchester City 1-1
Portsmouth-Everton 0-0
Blackburn-Newcastle 3-1
Reading-Middlesbrough 1-1
Sunderland-Derby County 1-0
Aston Villa-Arsenal 1-2
Vasárnap
Liverpool-Bolton 4-0
Tottenham-Birmingham 2-3
Hétfő
Manchester United-Fulham
Az élcsoport: 1. Arsenal 36 (14), 2. Chelsea 31, 3. Liverpool 30 (14), 4. Manchester United 30 (14), 5. Manchester City 30
Roberto Mancini, az Inter edzője kijelentette: immár kétesélyes a bajnoki küzdelem, ahogy az előző szezonban, most is csak az Inter és az AS Roma harcol a bajnoki címért. Nehéz vitatkozni a megállapításával, arról meg fölösleges, hogy e két gárda aratta a forduló legértékesebb győzelmeit.

Az Inter a két gólt is előkészítő Zlatan Ibrahimovic vezérletével nyert Firenzében. Az első gólt szerző Jiménez korábban a Fiorentina játékosa volt. A Violákhoz visszatért Adrian Mutu és Tomas Ujfalusy - de ők sem segíthettek.

Nyert a Roma is, Luciano Spalletti edző egykori csapata, az Udinese ellen. Juan, Quagliarella és Taddei találatával már az első félidőben kialakult a végeredmény, a hajrában a vendégek közül két játékos, Pinzi és Dossena is piros lapot kapott. A Roma hívei számára a legjobb hír, hogy Francesco Totti, október 23-i sérülése óta először, már ott ült legalább a kispadon. A jövő héten talán már játszik is.

A vártnál gyengébb játékot hozott a Milan és a Juventus szuperrangadója - a piros-feketék még mindig nyeretlenek hazai pályán a 2007-2008-as bajnokságban. Az első félidőben Trezeguet kapufája jelentette a legnagyobb eseményt, a másodikban inkább a Milan állt közelebb a győzelemhez, Gianluigi Buffon ellenben pazarul védett.

Olaszország, 14. forduló
Szombat
Sampdoria-Reggina 3-0
AC Milan-Juventus 0-0
Vasárnap
Fiorentina-Internazionale 0-2
AS Roma-Udinese 2-1
Atalanta-Napoli 5-1
Catania-Palermo 3-1
Siena-Lazio 1-1
Parma-Empoli 1-0
Cagliari-Livorno 0-0
Torino-Genoa 1-1
Az élcsoport: 1. Inter 31 (13), 2. AS Roma 28 (13), 3. Juventus 26, 4. Udinese 25, 5. Fiorentina 24.
A Real Madrid, a papírformának megfelelően, könnyed játékkal szaporította győzelmeinek számát. Raúl bizonyult ezúttal a csapat legjobbjának: Van Nistelrooy átadásából lőtte az egyiket, majd szabadrúgásból a másodikat. A Madrid harmadik gólja (sorrendben a második) öngólból esett, a Racing az egykori Madrid-játékos, Munitis révén szépített 0-3-nál.

A Sevilla lassan nem csak a bajnoki, de még a dobogós álmaitól is elbúcsúzhat: újabb meglepő vereséget szenvedett, ezúttal az Almería otthonában. A Dani Alves kiállítása után szinte egy teljes félidőn keresztül emberelőnyben játszó újonc gólját Ariadela lőtte.

Döntetlenre végződött a barcelonai városi rangadó. Az első félidő a Barcáé volt, Messi szólója után Iniesta szerzett gólt. A második játékrészben azonban az Espanyol kiegyenlített Coro révén, s megérdemelten szerzett pontot. Ronaldinho ezúttal csak a cserejátékosok közé került, az utolsó negyedórában kapott játéklehetőséget.

Meglepetésre kikapott a Villarreal, nyert ellenben az Atlético Madrid, mégpedig Forlán és Raúl García találatával. Elbukott ellenben, méghozzá hazai pályán a Valencia: az Athletic Bilbao háromgólos győzelme a Mestallában több mint meglepő. A baszkok húsz év után először nyertek idegenben a Valencia ellen.

Spanyolország, 14. forduló
Szombat
Real Madrid-Racing 3-1
Almería-Sevilla 1-0
Espanyol-Barcelona 1-1
Vasárnap
Valladolid-Villarreal 2-0
Mallorca-Murcia 1-1
Recreativo-Real Zaragoza 2-1
Getafe-Levante 2-1
Deportivo-Osasuna 1-2
Betis-Atlético Madrid 0-2
Valencia-Athletic Bilbao 0-3
Az élcsoport: 1. Real Madrid 32 pont, 2. Barcelona 28, 3. Villarreal 28, 4. Atlético Madrid 27, 5. Espanyol 26.

4

A francia Franck Ribéry góljával nyert a Bayern München Bielefeldben, s visszavette az első helyet. A világbajnoki ezüstérmes szélső Luca Toni labdájából, egyéni játék után szerezte meg a találatát. A Bayernnek nagyon jól jött a győzelem, a csapat október 20-án nyert legutóbb idegenbeli bajnoki mérkőzést.

A Werder Bremen kitűnő mérkőzésen győzte le a forduló rangadóján a Hamburgot. Sanogo az első negyedóra végén eset vezető gólját Van der Vaart kiegyenlítette a 61. percben, ám Pasanen három perccel később góljával a Werder nyert.

Hajnal Tamás együttese, a Karlsruhe meglepetésre kikapott az utolsó helyezett Cottbus otthonában. A magyar középpályás végigjátszotta a mérkőzést. Dárdai Pál nem kapott helyet a hazai pályán vereséget szenvedő Herthában. Huszti Szabolcs előkészítette a mérkőzést eldöntő gólt, majd edzője lecserélte - utána a Hannover szerzett még két további gólt.

Németország, 15. forduló
Péntek
Rostock-Hannover 0-3
Szombat
Werder Bremen-Hamburg 2-1
Cottbus-Karlsruhe 2-0
Hertha-Leverkusen 0-3
Schalke-Bochum 1-0
Stuttgart-Dortmund 1-2
Wolfsburg-Frankfurt 2-2
Vasárnap
Bielefeld-Bayern München 0-1
Duisburg-Nürnberg 1-0
Az élcsoport: 1. Bayern 34 pont, 2. Werder 33, 3. Hamburg 30, 4. Leverkusen 27, 5. Karlsruhe 26.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×