eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Mindenkit elsodorhat a felháborodás: "a bohócok még a helyükön vannak"

Nem csitul a felháborodás Angliában azt követően, hogy az ország labdarúgó-válogatottja képtelen volt kijutni a jövő évi Európa-bajnokságra. Bár Steve McClaren szövetségi kapitányt azonnali hatállyal felmentették, a közvélemény további rendcsinálást követel.

Nem kizárt, hogy további változások is lesznek az angol labdarúgó szövetségben azt követően, hogy a válogatott szerdán odahaza 3-2-re kikapott Horvátországtól és nem jutott ki a jövő évi osztrák-svájci Európa-bajnokságra.

Bár Steve McClaren szövetségi kapitányt még csütörtökön felmentették, a közvélemény (nem utolsósorban a mindig kritikus sajtó) rendrakást és adott esetben újabb fejeket követel.

The Sun: "a bohócok még e helyükön vannak"

A legkeményebben szokás szerint a The Sun bulvárlap fogalmaz, amely szerint nem elegendő a szövetségi kapitány menesztése. "Azok a bohócok, akik Steve McClaren 18 hónappal ezelőtti kinevezésével a lefolyócsőbe rántották nemzeti játékunkat, még mindig a helyükön vannak".

A lap "belső forradalmat" sürget a szövetségben, "bátor és gyors döntést" követelve. "Ha ez nem történik meg, akkor távozniuk kell és helyet kell adniuk egy új és a jelenleginél dinamikusabb csapatnak" - írja a The Sun.

"Nem lehet bízni abban, hogy az FA képes lesz a megfelelő embert kiválasztani. Már a kezdetektől ördögi helyzet ez. Ki van zárva, hogy a szurkolók rosszabb döntést hoznának a következő kapitány személyéről, mint a szövetség" - ezt már a Chelsea legendája, Ron Harris jelentette ki.

The Times: "az angol futball történetének legrosszabb kapitánya"

A tekintélyes The Times már a címében is keményen fogalmaz: "Az angol futball történetének legrosszabb kapitánya 2,5 millió fontos végkielégítést kap". A lap emlékeztet: az angol válogatott 135 éve íródó történetében még soha nem volt olyan szakvezető, aki rosszabb eredménysort ért volna el, mint Steve McClaren.

A The Times emlékeztet: a szövetségi kapitány bukása az FA-t vezető Brian Barwick számára is "hatalmas személyes szégyen, hiszen a vezérigazgató saját hírnevét tette kockára, amikor másfél éve a Middlesbrough menedzserét nevezte meg első számú jelöltként".

Daily Mirror: utolsó esély?

A Daily Mirror arról ír, hogy Brian Barwick alighanem még egy, utolsó esélyt kap a megfelelő szakember kiválasztására, ha sikertelen lesz "követi Steve McClarent".

A lap úgy tudja, hogy csütörtökön egyfajta bizalmi szavazás is zajlott az FA vezetőségében a vezérigazgatóról, aki egyelőre maradhat, de rendkívül részletes elemzést és elszámolást kérnek tőle.

"Ha Barwick nem a megfelelő válaszokat adja, könnyen abban a megalázó helyzetben találhatja magát, hogy megvétózzák a döntését, így helyzete tarthatatlanná válik" - írja a Mirror.

The Daily Telegraph: Anglia a futottak-még kategóriában

A The Daily Telegraph már előre tekint, amikor arról ír, hogy "Anglia lecsúszása a játék futottak-még kategóriába tartozó csapatai közé pénteken megerősítést nyerhet, amikor bejelentik a 2010-es világbajnoki selejtezők vasárnapi sorsolásának kiemeléseit. Anglia attól tart, hogy kieshet az első kalapból, helyükre Románia kerülhet".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×