eur:
387.06
usd:
358.71
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Nehéz mérkőzés előtt Hajnal csapata - hétvégi futballajánló

Angliában a manchesteri csapatokra várnak a legnehezebb mérkőzések, Spanyolországban a Real Madrid a Mallorcát fogadja, de a nagy rangadó a Villarealé és a Sevilláé, Olaszországban az Interhez megy a Lazio, Németországban pedig egyenesen az ősz legizgalmasabb fordulója vár a csapatokra. Előrejelzés a legerősebb európai futballbajnokságok hétvégi mérkőzéseire.

A Premier League hétvégi párosításából - ha a bajnoki helyezéseket vesszük alapul - két, akár rangadónak is minősíthető mérkőzést érdemes kiemelni. A Manchester United a hatodik helyen álló Blackburn Roverst fogadja, míg városi riválisa, a City a Portsmouth-nál vendégeskedik.

A Blackburn kulcsemberei meglehetősen nagy, s nem is biztos, hogy indokolt önbizalommal nyilatkoztak a mérkőzésük előtt. Brad Friedel, a Rovers amerikai kapusa egyenesen azt állította, Dwight Yorke és Andy Cole távozása óta a mostani a legerősebb Blackburn.

A 36 éves kapus, illetve két középső védője, Chris Samba és Ryan Nielsen által vezényelt hátsó alakzat az egyik legszilárdabb az angol élvonalban, mindössze 9 gólt kapott eddigi 11 mérkőzésén. Játszott már a nagy csapatok közül az Arsenallal (1-1), a Chelsea-vel (0-0), a Liverpoollal (0-0) és a Manchester Cityvel (1-0), s egyiktől sem kapott ki.

Most ellenben minden korábbinál nehezebb dolga lesz, hiszen az ellenfél az elmúlt hat mérkőzésén 22 gólt szerzett Man United, a menedzser, Mark Hughes egykori csapata. Hughes nagyon bízik fiatal középpályásában, David Bentleyben, aki másfél évvel ezelőtt, 2006 februárjában, mesterhármast lőtt bajnoki mérkőzésen a Unitednek.
Sir Alex Ferguson el sem tudja képzelni, hogy ne folytatódjon a Vörös Ördögök győzelmi sorozata. Egyetlen új sérültje van, Edwin van der Sar a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen megsérült, Tomasz Kuszczak véd helyette.

A Manchester City hibátlan hazai mérlegének köszönheti eddigi remek szereplését, ezért aztán nem valószínű, hogy három ponttal gazdagodik a hétvégén. Igaz, a Portsmouth meg inkább idegenben veszélyes, a Fratton Parkban egyszer játszott igazán jól ősszel, amikor 7-4-re verte a Readinget.

Sven-Göran Eriksson nagyszerű munkát végzett eddig a Cityvel - s ezt megerősítette Thaksin Shinawatra, a klubelnök is. Az egykori thaiföldi miniszterelnök szerint csodálatra méltó, hogy a svéd edző milyen gyorsan egybegyúrta a különböző helyekről érkezett játékosokat.

Anglia, 13. forduló
Szombat
Sunderland (15)-Newcastle (10)
Derby (20)-West Ham (11)
Liverpool (7)-Fulham (13)
Vasárnap
Birmingham (14)-Aston Villa (9)
Chelsea (4)-Everton (8)
Manchester United (2)-Blackburn (6)
Bolton (19)-Middlesbrough (16)
Tottenham (17)-Wigan (18)
Portsmouth (5)-Manchester City (3)
Hétfő
Reading (12)-Arsenal (1)Felettébb érdekes a Primera División hétvégi párosítása: mindössze két olyan mérkőzést rendeznek, amelyen mindkét csapat a bajnoki tabella első felében áll. Az egyiken a Real Madrid a Mallorcát fogadja.

Kétségtelen, a két csapat legutóbbi találkozója a Bernabéuban nagyobb téttel bírt: június 17-én, a 2006-2007-es idény utolsó fordulójában a Madrid a Baleár-szigetekről érkezett gárdát legyőzve nyerte meg a bajnoki címet. A Mallorca 1-0-ra még vezetett, aztán a Madrid fordított 3-1-re.

Abban az időszakban, amikor még Samuel Eto'o is a Mallorcában futballozott, a csapat a Real Madrid mumusának számított. Ám a 2004-2005-ös idény óta nem tudott nyerni a Bernabéuban. Ugyanakkor figyelmeztető, hogy a Mallorca öt idegenbeli mérkőzéséből csak egyet veszített el 2007 őszén - igaz, élcsapattal vasárnap találkozik majd először.

A Madridnál Sergio Ramos ajánlata a főtéma: a válogatott védőt a Milan szeretné szerződtetni. A sevillai származású játékos egyelőre azt mondja, megtisztelő az ajánlat, de a Madridban akar játszani.

A hétvége mérkőzését alighanem a Villarreal és a Sevilla játssza. Mindkét csapat jó formában van, idegenben nyert nemzetközi kupamérkőzést Kelet-Európában. A Sárga Tengeralattjáró Villarrealban eddig (a Real Madrid kivételével) minden bajnoki ellenfelét, köztük a Barcelonát is elsüllyesztette 2007 őszén.

Csatára, Nihat nagy formában van: a legutóbbi fordulóban, az Atlético Madrid ellen két gólt szerzett, s csütörtökön a cseh Mlada Boleslav kapujába is betalált.

Spanyolország, 12. forduló
Szombat
Getafe (15)-Barcelona (2)
Valencia (4)-Murcia (11)
Vasárnap
Almería (15)-Atlético Madrid (5)
Espanyol (6)-Athletic Bilbao (12)
Betis (19)-Zaragoza (7)
Deportivo (14)-Racing (8)
Recreativo (18)-Osasuna (13)
Valladolid (17)-Levante (20)
Real Madrid (1)-RCD Mallorca (9)
Villarreal (3)-Sevilla (10)
Olaszországban a forduló rangadóját két, a hét közepén a Bajnokok Ligájában hazai győzelmet arató csapat, az Inter és a Lazio játssza a San Siróban. Roberto Mancini egykori csapata ellen vezeti majd a fekete-kékeket. A római csapat, a Werder elleni győzelemtől eltekintve, nincs jó formában, legutóbbi három bajnokiját elveszítette.

Mindkét csapatban nagyon sok a sérült. Figo kiesése csak fokozta Mancini gondjait, alig van hadra fogható középpályása. A csatársorban ellenben nagyobb a választék, Cruz, Crespo és Suazo is pályázik Az Ibrahimovic melletti helyre.

Az Inter és a Lazio az elmúlt években többször is látványos, gólokban gazdag mérkőzést vívott egymással, a legutóbbi szezonban, a San Siróban 4-3-ra nyert a bajnoki címig menetelő Inter.

A Milan Bergamóban lép pályára - győzelmi eséllyel. Idegenben az utóbbi hetekben nagyon jól szerepelt a Milan, a donyecki kirándulást is beleértve, a legutóbbi három fellépését 13-1-es gólkülönbséggel zárta.

Carlo Ancelotti szerint elképzelhető, hogy Ronaldo játszik majd, de azt nem ígérte, hogy a kezdő csapatban. Tervei szerint marad Gilardino az egyedüli csatár, a védelmet pedig Bonera, Nesta, Kaladze és Serginho alkotja.

Az előző idényben az Atalanta 2-0-ra megverte a Milant, a bergamói csapat egyébként veretlen még hazai pályán, igaz, utóbbi három meccsén, pályaválasztóként, döntetlent játszott.

Olaszország, 12. forduló
Szombat
Sampdoria (12)-Empoli (18)
Palermo (8)-Napoli (7)
Vasárnap
Inter (1)-Lazio (15)
Fiorentina (2)-Udinese (5)
Parma (14)-Juventus (4)
Atalanta (6)-Milan (9)
Torino (13)-Catania (10)
Reggina (20)-Genoa (11)
Siena (16)-Livorno (19)
AS Roma (3)-Cagliari (17)

4

A rangadók hétvégéje lesz a Bundesligában. A bajnok Stuttgartnál vendégeskedik az utóbbi időben kicsit megtorpant, az UEFA-kupát is beleértve, legutóbbi két mérkőzésén csak döntetleneket játszó Bayern München.

A Schalke kedden gól nélküli döntetlent játszott otthon a Chelsea-vel, ezek után csalódott lenne, ha kikapna a Hamburgtól. Igaz, továbbra is sok a sérültje a gelsenkircheni legénységnek.

Hajnal Tamás csapata, a Karlsruhe nagyon nehéz kirándulás előtt áll. Az idegenben szerzett pontokat tekintve második helyezett KSC Brémában lép pályára. A Werder a mezőny legjobb együttese, a hazai pályán elért eredmények alapján.

Dárdai Pál Herthája Huszti Szabolcs Hannoverjét fogadja. Szó sem lesz barátságos mérkőzésről, noha a két magyar játékos kiváló cimbora. Kettejük közül csak Husztit jelölte edzője a kezdőcsapatba.

Németország, 13. forduló
Péntek
Duisburg (17)-Bochum (13)
Szombat
Stuttgart (11)-Bayern (1)
Schalke (7)-Hamburg (2)
Werder Bremen (3)-Karlsruhe (4)
Hertha (10)-Hannover (5)
Dortmund (12)-Frankfurt (8)
Hansa Rostock (15)-Cottbus (18)
Vasárnap
Wolfsburg (9)-Leverkusen (6)
Bielefeld (14)-Nürnberg (16)

Címlapról ajánljuk
Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Lefelezik az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak létszámát, igaz, a dél-korai SK Innovation üzemében csak a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg – mondta az InfoRádióban Székely Tamás, a Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. Fónagy János parlamenti államtitkár közölte: az elküldött dolgozók máshol kapnak munkát, a megélhetésük biztosított lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×