eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nyolcig meg sem állt a Liverpool

A Liverpool 8-0-ra lemosta a vendég Besiktast a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportkör negyedik fordulójában. Ilyen különbségű győzelem most született először a sorozat történetében. A Milan Inzaghi beállítása után hengerelt, míg a Valencia képes volt otthon is 2-0-ra kikapni a sorsolás után még pofozógép-jelöltnek minősített Rosenborgtól.

A Liverpool a török Besiktason állt bosszút: az utóbbi idők rosszabb teljesítményeit feledtetve, kiütötte ellenfelét az Anfield Roadon. Rafa Benítez az előzetesen "ígért" Torres, Kuyt kettős helyett Voronint és Crouchot küldte pályára, s beállította a kezdő csapatba az izraeli Yossi Benayount is.

Nagy húzás volt: Crouch szerezte meg a vezetést, aztán Benayoun lőtt mesterhármast, majd az ukrán csatár adott szenzációs sarokpasszt Gerrardnak az ötödik gól előtt. Benayoun aztán feliratkozott a gólpassz-listára is: labdáját Babel bravúros mozdulattal lőtte a hálóba.

Végül Babel lőtt, illetve hátazott még egyet - nem tehetett arról, hogy gólt szerzett. Utána a kapufára fejelte a labdát, majd Crouch jobban célzott: így a Liverpool a BL történetének legnagyobb különbségű győzelmét aratta.

A csoport másik mérkőzésén a Marseille egyszer még felkelt a padlóról, másodszor már nem tudott. A marokkói Szektiui gólját Mamadou Niang még a fejesével kiegyenlítette, ám Lisandro Lopez góljára már nem érkezett válasz.

A csoport
Liverpool-Besiktas 8-0
Porto-Marseille 2-1
A csoport állása: 1. Porto 8 pont, 2. Marseille 7, 3. Liverpool 4, 4. Besiktas 3.


A B csoportban született a nap legnagyobb meglepetése: a végig nagyon okosan és taktikusan játszó Rosenborg bejelentkezett a továbbjutásra! A norvégok Trondheim után Valenciában is 2-0-ra nyertek. A meccs főhőse a két gólt szerző Steffen Iversen volt.

A másik találkozón megszakadt a Chelsea hosszú győzelmi sorozata, a Kékek hét győzelem után ezúttal csak döntetlent játszottak. Ennek is örülhettek, a játék képe alapján a Schalke közelebb állt a győzelemhez. Az angoloknál a sérült Petr Cecht a második félidőben Carlo Cudicini helyettesítette.

B csoport
Valencia-Rosenborg 0-2
Schalke-Chelsea 0-0
A csoport állása: 1. Chelsea 8 pont, 2. Rosenborg 7, 3. Schalke 4, 4. Valencia 3


A C csoportban a Lazio - ha nem is könnyen, de - megszerezte első győzelmét az idei főtáblán. Rocchi lőtte a rómaiak két gólját - kihagyott tizenegyese után lőtt 30 centiről a kapuba -, Diego a 88. percben büntetőből szépített. A vendégek gólszerzője a mérkőzés utolsó percében piros lapot kapott. Igaz, addigra már a Lazio is tíz emberrel volt a pályán, Cribari kiállítása miatt.

Továbbra sem szakadt meg a Real Madrid rossz görögországi sorozata: még mindig nyeretlen a királyi klub. Bernd Schuster együttese közelebb állt a győzelemhez, mint a hazai gárda, de nem tudott gólig jutni. A Real Madrid e sorozatban másodszor játszott idegenben döntetlent.

C csoport
Lazio-Werder 2-1
Olympiakosz-Real Madrid 0-0
A csoport állása: 1. Real Madrid 8 pont, 2. Lazio 5, 3. Olympiakosz 4 pont, 4. Werder Bremen 3.


A D csoportban a Celtic szerencsés győzelmet aratott a Benfica ellen - a portugálok a találkozót tíz emberrel fejezték be. A meccs egyetlen gólját Aiden McGeady szerezte. Az ír válogatott középpályás kitűnően helyettesítette Nakamurát.

A Milan 2007 őszi idegenbeli formáját hozta Donyeckben. A fagypont körüli hőmérsékletet az olaszok legalább olyan jól bírták, mint az ukránok braziljai. A sokáig gól nélküli találkozón Filippo Inzaghi beállítása hozta meg a fordulatot.

A 63. percben állt be Gilardino helyére, három perccel később megszerezte a vezetést. Aztán előkészített egy találatot Kakának, majd az utolsó percben (a braziltól visszakapva a kölcsönt) lőtt még egy gólt. Egyszerű, de nevezetes találat volt: Inzaghi 62-re növelte a nemzetközi kupákban szerzett góljai számát, s ezzel holtversenyben vezeti az örökranglistát a német Gerd Müllerrel.

Ancelotti és a Milan vezérkara Ronaldót ígérte a mérkőzésre - a Fenomén ott ült a kispadon, de nem állt be. Nem volt rá szükség...

D csoport
Celtic-Benfica 1-0
Sahtar-Milan 0-3
A csoport állása: 1. Milan 9 pont, 2. Sahtar 6 pont, 3. Celtic 6, 4. Benfica 3

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 19:53
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×