eur:
396.96
usd:
355.96
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

A futballisták lépjenek vissza az Eb-től! - mondják a szurkolók

Az osztrák szurkolók egy részének fejlett a kritikai érzéke. Vagy csak rosszat akar a válogatottjának? Mindenesetre kétségtelen, hogy különleges kezdeményezés indult el Ausztriában: már négyezer aláírást gyűjtöttek azért, hogy a gyenge eredményeket produkáló válogatott lépjen vissza a 2008-as Eb-n való szerepléstől.

"Aláírásom által kifejezésre juttatom, hogy támogatom a kezdeményezést, hogy Ausztria válogatottja lépjen vissza a 2008-as Európa-bajnokságtól. Ez a szabad akaratom. Hiszek szeretett sportágam, a futball pozitív hatásában."

Így szól a szöveg, amelyet az interneten való kattintással is hitelesíteni lehet, persze a megfelelő személyes adatok közlésével együtt.

A kampányban résztvevők várásolhatnak nem egészen húsz euróért "protest pólókat" is.

A XXI. század futballjának legújabb kereszteslovagjai szeretnék, ha a torna társrendezőjeként az Európa-bajnokságon való szereplésre automatikusan jogot kapott válogatott nem venne részt a jövő nyári tizenhatos döntőben.

Ehhez már több ezer aláírást begyűjtöttek, valójában a szép játék nevében. Michael Kriess, egyike annak a négy, 33 és 40 év közötti férfiúnak, aki kitalálta és megszövegezte a nyilatkozatot.

Azt mondja, a mozgalom nem a játékosok, vagy az edzők ellen irányul, pusztán úgy gondolják, hogy az a ronda játékstílus, amellyel az osztrák válogatott játszik, merénylet a szurkolók esztétikai érzéke ellen.

"Depressziós leszel, amikor az osztrák futballválogatottat nézed" - írta a honlapjukon (rueckgrat.cc).

Véleménye szerint a mesterségbeli tudás olyan ritka az osztrák futballistáknál, mint mondjuk a meteorok becsapódása a földre.

A Josef Hickersberger által vezetett nemzeti tizenegy legutóbbi mérkőzésén, szeptemberben, hazai pályán 2-0-ra kikapott Chilétől, nyeretlenségi sorozatát immár nyolc mérkőzésből állóra növelte.

A fentieket felfoghatjuk akár szurkolói túlkapásnak is, de néhány nappal ezelőtt Toni Polster, az osztrák futball legendája (95-szörös válogatott, 44 góllal, az elsőt tekintve második, az utóbbit nézve első az osztrák örökranglistán) is hasonló tartalommal nyilatkozott.

A német Sport Bildnek adott interjújában azt fejtegette, jobb lenne, ha a válogatott nem venne részt az Európa-bajnokságon, mert nem elég jó ahhoz, hogy ott versenyre keljen a selejtezőket sikerrel megvívó csapatokkal.

Címlapról ajánljuk

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×