eur:
389.11
usd:
361.37
bux:
68427.9
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Eddig Alonso nevethet

A McLaren tűnik a leggyorsabbnak a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki szabadedzései után. A Ferrari az autó egyensúlyával bajlódott, a Renault remekelt, a francia csapat olasz pilótája, Giancarlo Fisichella ugyanakkor az állásáért küzd.

Igen elégedetten zárta a napot a címvédő Fernando Alonso. A McLaren spanyol sztárja magabiztosan utasította maga mögé riválisait a gyakorláson, így továbbra is első számú esélyesként várhatja a hungaroringi futamot.

Alonsónál kevésbé lehet boldog csapattársa, az éllovas angol Lewis Hamilton, aki harmadik lett, a délutáni programját pedig egy kicsúszás miatt nem tudta befejezni. Ron Dennis csapatfőnök ugyanakkor azt mondta, hogy a tervezettnél kevesebb megtett kör miatt nem aggódnak túlságosan, mert mindkét pilótájuk versenyképesnek tűnik.

Räikkönen nem örült

A finn Kimi Räikkönen az első gyakorláson igen jó szektoridőket autózott, így szurkolói csalódottan fogadták, hogy délután mindössze a hatodik lett - 0,67 másodperccel Alonso mögött. A hazai szurkolók legnagyobb kedvence elsősorban az autó kezelhetőségére panaszkodott.

Massa mögötte zárt, mégis elégedettebb volt, ez pedig arra utalhat, hogy a ferrarisok riválisaiknál több benzinnel gyakorolhattak a második szabadedzésen. Az autó egyensúlyán a szombati időmérő edzésig még dolgozhatnak a maranellóiak.

Mi lesz Fisichellával?

A nap meglepetését a Renault szolgáltatta. Azután, hogy délelőtt távcsővel lesték az éllovasokat (15. és 17. hely), a második szabadedzésre megtáltosodtak. A finn Heikki Kovalainent csak Alonso előzte meg, így az újonc formája az év eleji botladozás után már meggyőzőnek mondható.

<

Fisichellának oroszlánként kell küzdenie (fotó: Farkas Dávid)

Az olasz Giancarlo Fisichella viszont gondban van. Nem a délutáni nyolcadik helye, hanem az elmúlt tíz futamon mutatott teljesítménye miatt.

A római pilóta több gyenge versenyen van túl, így most még csapatfőnöke sem tudja, hogy maradhat-e a következő szezonra.

Flavio Briatore azt mondta, hogy az Olasz Nagydíj után dönt honfitársa jövőjéről. Ez azt sejteti, hogy Fisichellának a Hungaroringen és Monzában kötelező a jó szereplés. Különben jöhet a helyére a szupertehetségnek tartott tesztpilóta, Nelson Piquet Junior.

Rosbergnek nagyon ment

A BMW elsősorban délelőtt tűnt ki a mezőnyből, szuperlágy gumikon a lengyel Robert Kubica nem talált legyőzőre, a második gyakorláson viszont csak a 10. lett. Nick Heidfeld ugyanakkor a hatodik helyét cserélte az ötödikre, ráadásul a német teljesítette a legjobb idővel az első szektort.

Így is befért elé honfitársa, Nico Rosberg, akinek - Alonsóhoz hasonlóan - kétségkívül fekszik a technikás hungaroringi pálya.

A Williams másik pilótája, az osztrák Alexander Wurz már nem remekelt, a 12. lett.

Kínosan gyenge visszatérés

A mezőny másik feléből említést érdemel, hogy a Torro Rossónál az olasz Vitantonio Liuzzi mindössze 12 ezreddel tudta legyőzni most szerződtetett csapattársát, a 20 éves német Sebastian Vettelt, míg a sereghajtó Spykernél a német Adrian Sutil több mint 2,5 másodpercet vert a visszatért japán Sakon Jamamotóra. Ez a különbség még a nehéz pályának tartott Hungaroringen is több, mint kínos.

Az utolsó szabadedzést szombaton 11 órától rendezik.

Szerző: Farkas Dávid

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Leszúrt a forint

Leszúrt a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×