eur:
389.91
usd:
362.03
bux:
68420.15
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kemény Dénes: "Nem fogom a saját életemet tovább komplikálni"

Szerdától Spanyolországban folytatja szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világliga selejtezőjében. Benedek Tiborék a sorozat margitszigeti mérkőzéseit százszázalékos mérleggel zárták. Kemény Dénes szövetségi kapitány az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában elmondta: a Világliga-selejtezőkben egyik csapat sem úgy szerepelt, ahogy a világbajnokságon, köztük a magyar sem. Hozzátette: elégedett a jelenlegi kerettel, ezért nem tervezi, hogy újabb játékosokat hív be.

Milyen tapasztalatot lehet levonni a margitszigeti találkozókból?

Pozitív volt az az egy hét. Változtattunk a játékunkon a világbajnoksághoz képest, ami egyrészt a játékosok igénye is volt, ötleteket is adtak, de emellett én is úgy véltem, hogy most büntetlenül próbálkozhatunk. Kellett egy kis idő, hogy ezek az újdonságok jobban menjenek. A következő négy mérkőzés alatt is próbálkozunk taktikailag és cserélgetem a játékosokat.

Mennyire okoztak csalódást a riválisok?

Egyik csapat sem úgy játszott, ahogy a világbajnokságon, a magyar válogatott sem. Függetlenül attól, hogy voltak nagy gólkülönbségű sikereink, de messze nem úgy játszottunk, ahogy egy világbajnokságon kell. Ez normális, mindenki hasonló felfogásban szerepel a Világligában.

Mit vár a spanyolországi selejtezőtől?

Kint is szeretnénk minden meccsen győzni.

Több rutinos játékos, Varga Tamás, Varga II Zsolt vagy Steinmetz Barnabás szeretne visszakerülni a válogatottba. Hogyan reagál ezekre a megkeresésekre?

A 17 fős keretet nem bővítettem, mert így is minden mérkőzés előtt négy játékost kell kiválasztanom, aki aznap nem kap sapkát, mert nem játszhat. Nem fogom a saját életemet tovább komplikálni. Elégedett vagyok ezzel a kerettel, amely egyúttal az olimpiai keret is. Ugyanakkor örülök annak, ha azt hallom, hogy egy játékos vissza akarja verekedni magát a keretbe.

{{keretes_cim}}

A portugaletei program:
szerda: Oroszország-Románia 18:30 ó Spanyolország-Magyarország 20 ó
csütörtök: Spanyolország-Oroszország 18:30 ó Románia-Horvátország 20 ó
péntek: Románia-Magyarország 18:30 ó Oroszország-Horvátország 20 ó
szombat: Horvátország-Magyarország 11 ó Spanyolország-Románia 12:30 ó
vasárnap: Oroszország-Magyarország 11 ó Spanyolország-Horvátország 12:30 ó

A budapesti selejtezőkör végeredménye: 1. Magyarország 12 pont, 2. Horvátország 9, 3. Spanyolország 6, 4. Románia 3, 5. Oroszország 0

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×