eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az egyetemista fodrász a BL-döntőre készül

Massimo Oddo a világbajnokságon leginkább azzal tűnt ki, hogy fodrászolta csapattársait. Azóta viszont szinte nem akadt rossz meccse. Megszerezte első gólját a válogatottban, a klub legjobbjaként hagyta el januárban a Laziót, hogy aztán elfoglalja régóta vágyott helyét a Milan védelmében. Az athéni BL-döntő előtt az InfoRádio honlapján bemutatjuk a Liverpool és a Milan 15-15 játékosát. Ezúttal a Milan jobbhátvédje, Massimo Oddo a "soros".

Az 1976. június 14-én a Pescarához közeli Citta Sant' Angelóban született védő tulajdonképpen visszatért januárban a Milanhoz.

1993 és 1995 között a vörös-feketék kötelékéhez tartozott, ám csak az ifjúsági csapatban, a primaverában jutott lehetőséghez, a nagyok között két év alatt egyszer sem számítottak rá.

Így apja tanácsára - Francesco Oddo sikeres edzőnek számít, a Serie A-ban a Salernitana és a Venezia csapatát is dirigálta - a több játéklehetőség reményében a Fiorenzuolához igazolt: kölcsönbe.

Újabb két Serie C-s együttes következett (Prato, Monza), majd a szintén a harmadik vonalban szereplő Lecco érintésével került a Napolihoz, majd végleg szakítva a milánóiakkal, aláírt a Veronához.

Áttörés a Lazióban

2002-ben, Nesta távozása után szerezte meg a Lazio. Már a római csapat alkalmazottjaként mutatkozott be a válogatottban, s a balul sikerült 2002-es világbajnokság után megreformált csapat egyik oszlopának számított,

A 2004-es Európa-bajnoki selejtezőkön hét mérkőzésen játszott kezdőként, igaz, Portugáliában csak Bulgária ellen vetette be Giovanni Trapattoni. Ám 22 perc is elég volt számára ahhoz, hogy gólpasszal vegye ki részét a kelet-európaiak fölött aratott - mint később kiderült, felesleges - győzelemből.

A 2004-es évet olasz kupagyőztesként zárta, s a következő két szezonjában immár kimagasló teljesítményt nyújtott. Ezért is került be a 2006-os világbajnokságon szereplő keretbe, s lett Németországban világbajnok.

Õ jelentette a kivételt

A torna után azon kevesek közé tartozott, akik jó formában futballoztak az őszi idényben is. A Lazio sokáig nem akarta elengedni, aztán győzött a pénz. Massimo, azaz Max 2007 januárjában 7,75 millió euróért visszatért a Milanhoz. Immár az első csapatba.

Oddo egyébként a piros-feketék profi csapatának egyetlen egyetemista tagja. Két év múlva politikai gazdaságtanra, s sportgazdaságra szakosodva végez majd.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×