eur:
397.01
usd:
360.08
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

A Milan álomjátékkal szedte ízekre a Manchester Unitedet

Május 23-án a Liverpool ellen játszhatja majd Carlo Ancelotti csapata a 2005-ös finálé "visszavágóját". Ott (Athénben), ahol 1994-ben a piros-feketék az akkor csúcson lévő Barcelona ellen megnyerték a Bajnokok Ligáját. A Milan az idény legsúlyosabb vereségét mérte a Manchester Unitedre (3-0), s 5-3-as összesítéssel jutott a fináléba.

Szakadó esőben játszották a San Siróban a 2006-2007-es Bajnokok Ligája-sorozat második elődöntőjének második mérkőzését. A Milan, minden várakozással ellentétben, nekirontott a Manchester Unitednek.

Kaka már a második helyzetben helyzetbe került, majd poszttársa, Clarence Seedorf lőtt 17 méterről kapura - Van der Sar akkor még bravúrral védett. A 11. percben azonban már tehetetlen volt: a brazil jó lövőhelyzetben kapott labdát Seedorftól, s 16 méterről a bal sarokba vágta a labdát. A Milan ezzel ledolgozta hátrányát, s már továbbjutásra állt.

A gólt követően visszavett a tempóból az olasz csapat, a Man United valamivel többet birtokolta a labdát, mint az első negyedórában. Ronaldo és Rooney azonban nem találta az ellenszert a piros-feketék védekezésének.

Carlo Ancelotti remekül megszervezte a Milan játékát, játékosai parádésan tartották a labdát, ha kellett, s szükség esetén pontosan emelték ki a labdát az üresen felbukkanó szélsőhátvédeknek.

A 30. percben Heinze fölöslegesen passzolta vissza a labdát Nemanja Vidicsnek. A szerb védő elcsúszott a tizenhatoson belül, s bár még ki tudta oldalra rúgni a labdát, Pirlo megszerezte azt. A Milan agya a jobbszélről beadott, O'Shea kifejelte a labdát, de csak a tizenhatos vonalig. Clarence Seedorf előbb tolt egyet a labdán, majd a bevetődő Vidics testéről felpattanó labdát laposan ugyanabba a sarokba vágta, amelybe Kaka lőtt korábban.

A félidő a Milan okos játékával ért véget. A második játékrészben a Manchester United számára csak annyival lett jobb a helyzet, hogy elállt az eső.

A Milan továbbra is irányította a játékot, s csak Van der Saron múlt, hogy nem került háromgólos előnybe az olasz csapat. Kaka megint becsapta Vidicset, lövését azonban a holland kapus nagy bravúrral hárította.

Mozdulata szinte jeladás volt, az 55. és a 65. perc között a Man United legjobb tízpercüket produkálták. Ehhez némileg hozzájárult az is, hogy az olaszok tőlük szokatlanul sok labdát szórtak el a középpályán.

Ronaldónak azonban ezúttal nem ment - az idény során most futballozott a leggyengébben - s Rooney is csak a helyzetekig jutott. (Az egyiknél Oddo tizenegyes-gyanús belépéssel akadályozta.)

A Manchester United újfent megmutatta: idegenben közel sem olyan veszélyes a támadójátéka, mint az Old Traffordon. Csatárai tulajdonképpen egyszer sem állították nehéz feladat elé Didát, aki ezúttal magabiztosan kapkodta le a beadásásokat is.

A kapuja elé húzódó Milan klasszikus kontratámadásból szerezte meg a harmadik gólját. Egy perccel azt követően, hogy Sir Alex Ferguson átszervezte a védelmét egy cserével (O'Shea kiszállt a védelemből, helyére csatár, Louis Saha állt), Ambrosini kiugratta az Inzaghi helyére beszállt Gilardinót.

A világbajnok olasz csatár egyedül vihette a labdát Van der Sarra, s nem hibázott. A Manchester United először kapott három gólt a mostani sorozatban. Bár az angolok nem adták fel, gólhelyzetük nem alakult már ki.

A legnagyobb izgalmat az keltette, hogy Kaka ápolása után az angolok nem adták vissza a labdát a Milanban. A két "kiskakas" Gattuso és Scholes össze is szólalkozott emiatt.

A Milan hívei gondolkodhatnak azon, vajon a Bayern München, vagy a Manchester United ellen futballozott-e jobban csapatuk a második mérkőzésen. Talán mindegy is. Számukra alkalmasint csak az számít: az AC Milan egymást követő harmadik páratlan évben is bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Irigylésre méltó, 5500 milliárd forintos problémától szenved egy ország költségvetése

Irigylésre méltó, 5500 milliárd forintos problémától szenved egy ország költségvetése

Az ír kormány előtt most egy különleges feladat áll: hogyan használja fel az Apple által befizetett 13,8 milliárd eurós (5480 milliárd forintos) adótartozást, amelyet az Európai Unió legfelsőbb bírósága rendelt el. A pénz azóta egy letéti számlán várakozik, mivel az EU Bírósága júliusban megerősítette, hogy Írország megsértette az állami támogatásokra vonatkozó törvényeket, amikor kedvező adózási feltételeket biztosított az Apple számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 14:20
×
×
×
×