eur:
387.81
usd:
357.7
bux:
68089.84
2024. május 17. péntek Paszkál

A Madrid négy gólt lőve parádézott, de a Barcelona vezet

Különleges fordulót zártak a spanyol élcsapatok: a bajnoki címre törő hármas, sőt, a Zaragozát "visszaelőző" Valencia is győzött. Így a helyzet nem változott: vezet a Barcelona, egy ponttal követi a Sevilla, s kettővel a Real Madrid.

A Valenciának sem jutott könnyű feladat: az utóbbi időben jó formába lendült Recrét kellett legyőzni. Sikerült, különösen azért, mert a két gólt is szerző Joaquín végre úgy futballozott, mint hajdanán a Betisben.

Vasárnap a Sevilla kezdte a sor: az andalúziai gárda az ugyancsak az UEFA-kupa-elődöntőjébe jutott Espanyolt fogadta. A találkozón jól látszott: a hazai csapat még több fronton érdekelt, a katalánok már csak a nemzetközi szereplésre koncentrálnak.

A Sevilla, gól nélküli első félidő után, Puerta szerencsés, Chevanton "kicsit" szabálytalan, s Martí távoli lövésből született góljával simán nyert, az Espanyolból Coro szépített.

A Barcelona biztos esélyesnek számított a Levante ellen. Frank Rijkaard együttese nyert is - de néhányszor, a Nou Campban merőben szokatlanul, már a füttyszó is felharsant a hazaiak produkciója miatt.

A találkozó egyetlen gólját, még az első félidő derekán, Samuel Eto'o szerezte. A második játékrészben Ronaldinho kaphatott volna büntetőt, Messi a felső lécet találta el - mindazonáltal a Barcelona kínkeserves győzelmet aratott. A vendégek francia csatára, Kapo a 92. percben ígéretes helyzetet hagyott ki.

A nagycsapatok közül a Real Madrid játszott a legjobban - a királyi gárda folytatta az egész szezont figyelembe véve kiváló idegenbeli szereplését. Fabio Capello tizenegyében újra kezdett az új, kiszőkített frizurájával (is) feltűnő David Beckham - de nem csak ezért érdemelt figyelmet a lassan búcsúzó angol középpályás.

Megint adott egy gólpasszt Sergio Ramosnak, majd maga is közel járt a gólszerzéshez. Csapata egyik legjobbjának bizonyult. A mérkőzés szinte már Van Nistelrooy első góljánál eldőlt (a több mint féléves kihagyás után újra játszó Cicinho volt a "feladó"), majd a holland második gólja fölényessé tette a győzelmet. Llorente ugyan szépített a hajrá kezdetén, de Guti visszaállította a háromgólos különbséget.

Valencia-Recreativo Huelva 2-0
Sevilla-Espanyol 3-1
Barcelona-Levante 1-0
Athletic Bilbao-Real Madrid 1-4

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×