eur:
387.73
usd:
357.75
bux:
68180.99
2024. május 17. péntek Paszkál

A bronzéremért játszhatnak Stieberék

A bronzéremért játszhat a magyar női vízilabda-válogatott a melbourne-i világbajnokságon, miután az elődöntőben drámai hosszabbításban 10-9-re kikapott az Egyesült Államoktól. Godova Gábor szövetségi kapitány együttese a sírból hozta vissza a meccset (3-7), majd a 8-8-as rendes játékidő után a hosszabbításban vezetést szerzett, de az amerikaiak fordítani tudtak. A magyar csapat a harmadik helyért az Oroszország-Ausztrália meccs vesztesével küzd meg.

A világbajnoki címvédő magyar együttes és a tengerentúli csapat összecsapása előrehozott vébé-döntőnek is beillett, hiszen a két évvel ezelőtti vizes csúcstalálkozón, Montrealban az aranymérkőzést ugyanez a két gárda vívta, emlékezetes magyar sikerrel, akkor - 7-7 után - a hosszabbításban Stieber Mercedesék 10-7-re győztek.

A melbourne-i "visszavágón" kölcsönös rontások után az amerikaiak szereztek vezetést, Primász Ágnes góljára is gyors válasz érkezett a túloldalról (1-2).

A szoros védekezést választó csapatok jobbára erőlködtek a mezőnyben, a távoli lövések pedig vagy pontatlannak bizonyultak, vagy a kapusok tették a dolgukat.

A kivételt sajnos a második negyed elején a magyar hálóőr, Brávik Henrietta példázta, mivel igen távoli gólt kapott, majd Valkay Ágnes "csúsztatása" a hálóban kötött ki, de emberelőnyből ismét az amerikaiak voltak eredményesek (2-4).

Közelebb kerülni ezúttal Tomaskovics Eszter révén sikerült, a játékrész közepén azonban már megint kétgólnyi volt az előny "oda", sőt újabb fórból tovább nőtt a különbség (3-6).

A nagyszünet után Pelle Anikó közelről a felső lécet találta telibe, az ellenakció viszont sajnos szép ejtéssel zárult (3-7). Látványos feltámadás

A magyar csapatból előnyből Primász volt végre pontos, ráadásul kétszer egymás után is (5-7), visszatérni látszott az esély. Csakhogy elmulasztott lehetőségek után az amerikaiak lőtték a negyed utolsó gólját (5-8).

A befejező nyolc percet Valkay felső sarkos bombája vezette be, s bő öt perc volt vissza, amikor Primász ejtett varázslatosan (7-8). Aztán sokáig semmi, jól védekeztek a csapatok, jól védtek a kapusok, amikor kevesebb, mint két perccel a vége előtt Tomaskovics fórból egyenlített, 8-8!

Magyar kiállítás és amerikai támadási lehetőség következett, amikor fél perc volt már csak hátra a meccsből. A tengerentúliak azonban nem lőtték be, pontosabban Brávik hárított nagyszerűen, ám az ellentámadásból sem lett gól, jöhetett a hosszabbítás. Akárcsak 2005-ben...

Hiába vezetett a magyar csapat

"Mindenki szurkoljon!" - szólt a még Sydneyből is érkezett magyarok alkotta kicsi, de roppant lelkes alkalmi kórus, amikor az első 3 perc elkezdődött. Primász ejtett újfent egészen pompásan, de a válasz sem maradt el (9-9).

A "túlóra" második részében az amerikaiak lőttek gólt, viszont a magyaroknak már nem sikerült egyenlíteniük: az utolsó pillanatban előnyben leadott Stieber-lövés a háló helyett az amerikai kapus fején landolt, s onnan a mezőnybe pattant. Győzött az Egyesült Államok, Magyarország szombaton a bronzéremért száll vízbe az ausztrál-orosz csata vesztesével.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×