eur:
392.91
usd:
363.01
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Eltiltották Zidane-t és Materazzit

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága Zinedine Zidane-t három, Marco Materazzit pedig két mérkőzésről tiltotta el a németországi világbajnokság döntőjében történt összetűzés miatt. A két játékos pénzbüntetést is kapott.

Az aranylabdás francia klasszisnak három, az olasz védőnek pedig két válogatott meccset kell kihagynia, mellékbüntetésként előbbinek 7.500, utóbbinak pedig 5.000 svájci frankot kell fizetnie. Zidane esetében az eltiltásnak csak szimbolikus jelentősége van, mert a francia csapatkapitány a vb után visszavonult.

A németországi torna fináléjában a visszavonulása előtti utolsó meccsét játszó francia világklasszis a döntő hosszabbításában szándékosan mellkason fejelte az őt provokáló olasz védőt.

Zidane múlt szerdán egy tévéműsorban azt mondta: Materazzi rendkívül durva szavakkal sértegette az édesanyját és lánytestvérét.

Hozzátette: egyszer vagy kétszer még elengedte a füle mellett a szavakat, de amikor az olasz játékos harmadszor is megismételte azokat, elvesztette a fejét. Materazzi tagadta ellenfele állításait, de azt elismerte, hogy provokálta őt.

A FIFA vezetői az ítélethirdetés után azt mondták: mindkét játékos hangsúlyozta, hogy Materazzi kijelentései rágalmazók voltak, de nem rasszista természetűek.

A meghallgatáson mindkét futballista elnézést kért viselkedéséért - igaz, Zidane csak a gyerekektől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×