eur:
394.62
usd:
365.24
bux:
73854.68
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A másodosztályba sorolták a Juventust, a Laziót és a Fiorentinát

Olaszországban elsőfokon a másodosztályba sorolta a bíróság a Juventust, a Laziót és a Fiorentinát a bundabotrányban meghozott ítéletében. Az AC Milan marad az első osztályban, de nem indulhat a Bajnokok Ligájában.

Másodosztályú lesz a 2006/2007-es bajnoki idényben a bundabotrányban érintett klubok közül a Juventus, a Lazio és a Fiorentina - döntött elsőfokon az olasz bíróság. A negyedik érintett klub, az AC Milan maradhat az első osztályban.

A döntés értelmében a Juventustól elvették az utolsó két bajnoki címet, valamint 30 pontos hátrányban kezdi a szezont, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy két idényt tölt majd a második vonalban.

A bíróság a szintén a másodosztályba visszasorolt Laziót 7, a Fiorentinát 12 pontnyi levonással büntette, így ők halványan reménykedhetnek az azonnali feljutásban.

A Milan megúszta

A négy érintett klub közül az AC Milan járt a legjobban, hiszen maradhat az élvonalban, bár 15 pont hátrányból kezdi a szezont, ráadásul a csapat - bár jogot szerzett rá bajnoki helyezésével - nem indulhat a Bajnokok Ligája következő idényében.

A botrány még május 5-én robbant ki, amikor Luciano Moggi, a Juventus azóta már lemondott igazgatóját megvádolták, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét.

A volt sportvezető elleni további vádak között szerepelt az is, hogy fenyegetéssel próbált futballistákat rávenni arra, hogy a Juventushoz szerződjenek.

A vád szerint Luciano Moggi nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhetett közre a világbajnokságon Massimo De Santis FIFA-játékvezető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Komoly lépést tehet a negyeddöntő felé a női kézilabda-válogatott – élőben

Angola ellen játszik a magyar női csapat a harmadik csoportmérkőzésen az olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×