eur:
393.83
usd:
368.3
bux:
66250.22
2024. április 25. csütörtök Márk

Inter-Ajax a negyeddöntőért

Kedd este eldől, hogy az Inter-Ajax páros közül melyik gárda jut a Bajnokok Ligája negyeddönőjébe. Az első mérkőzésen Amszterdamban 2-2-es döntetlen született.

Kedden a nyolcaddöntő befejezéseként Milánóban az Inter és az Ajax találkozik egymással. Az első meccsen 2-2-es döntetlent játszottak a csapatok Amszterdamban, pedig a holland együttes félidőben még 2-0-ra vezetett.

"Sokak szerint már továbbjutottunk, de én úgy gondolom, nagyon oda kell figyelnünk. Nem szabad döntetlenre játszanunk, hiszen az rendkívül kockázatos lenne" - nyilatkozta Roberto Mancini, az Inter vezetőedzője.

Adriano formába lendülhet, az Ajax megtorpant

Milánóban mindenki abban bízik, hogy Adriano, a gárda brazil sztárja ismét megtalálta góllövő cipőjét. A válogatott támadó szombaton a Sampdoria ellen győztes találatot ért el, ezzel megszakította tíz mérkőzés óta tartó góltalansági sorozatát.

Az Ajax egy ötmérkőzéses győzelmi szériát zárt le vasárnap a PSV Eindhoven ellen 0-0-ra végződött rangadóval. Az amszterdamiak több kulcsjátékosukat is nélkülözni kényszerülnek Milánóban, hiszen Tomas Galasek, Wesley Sneijder, Zdenek Grygera és John Heitinga is sérült.

Egy milánói csapatnak már sikerült

Ha az Inter győz, akkor az a 150. diadala lesz az európai kupákban. A mérkőzést azért rendezik a másik hét párharchoz képest egy héttel később, mert az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályzatának értelmében ugyanabban a városban nem lehet 24 órán belül két találkozót rendezni.

A két milánói gárda közül a Milan volt a kedvezményezett, és a San Siróban 4-1-re legyőzte a Bayern Münchent, így bejutott a negyeddöntőbe. A párharc győztese a negyeddöntőben a Villarreallal találkozik.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×