eur:
394.08
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Puma lőtte tovább a Juventust

A Juventus egy hatalmas kapushibának köszönhetően győzött tegnap 2-1-re a Werder Bremen elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján, és idegenben rúgott több góljának köszönhetően bejutott a negyeddöntőbe.

A nyolcaddöntő legnagyobb meglepetése volt készülőben tegnap este a torinói Stadio Delle Alpiban: a második félidőt uraló Juventus nem volt képes ledolgozni hátrányát a Werder Bremen ellen a 88. percig.

Ekkor a mezőny legjobb játékosa, a Werder kapusa, Tim Wiese elkövette pályafutása eddigi legsúlyosabb hibáját, amikor egy beívelés után kiejtette a labdát az "éppen arra járó" Emerson elé.

A továbbjutást eldöntő brazil középpályás a meccs után elárulta, a kapushiba még kevés lett volna a gólhoz.

"Futottam kifelé, amikor Cannavaro üvölteni kezdte a becenevemet, hogy Puma, Puma. Ha ő nincs, nem veszem észre a labdát" - mondta Emerson.

A brazil klasszis találatával a torinóiak 2-1-re győztek, és 4:4-es összesítéssel, idegenben rúgott 2 góllal kerültek a nyolc közé.

Wiese valóban remekelt az összecsapáson, sokáig bravúrokkal őrizte meg kapuját a góltól, a francia David Trezeguet egyenlítő találatánál pedig kiszolgáltatott helyzetben volt.

"Mit mondhatok? Nagyon buta szituáció volt. Azt hiszem, aludnom kell rá egyet és holnaptól csak előre szabad néznem" - mondta a 24 éves kapus, akit a csapat egy emberként vigasztalt az öltözőben.

A torinóiaknál nem vitatják, hogy egy szerencsés momentum döntött a javukra a nyolc közé kerülésről, ám az együttesnél kiérdemelt szerencséről beszélnek.

Fabio Capello, a Juventus edzője szerint a brémaiak ezúttal is bizonyították, hogy milyen jó csapatuk van.

"Fortuna velünk volt a végén, mégis, azt hiszem, az összkép alapján nem érdemeltük volna meg a kiesést"- mondta az olasz szakvezető.

Thomas Schaaf, a német csapat trénere a meccs után azt mondta, hogy mindkét mérkőzésen remekül játszottak, pedig előzetesen mindenki lesajnálta őket.

"Megérdemeltük volna a továbbjutást, de sajnos ilyen a futball. Fájdalmas egy ilyen hiba miatt kikapni, de senki nem hibáztatja Tim Wiesét, mert mindenki látta, hogy milyen jól védett ezen a meccsen" - fogalmazott kissé feldúltan a tréner a torinói összecsapás után.

A nyolc közé került Juventus várhatja a pénteki negyeddöntő sorsolását, míg a Bremen a Bundesligában vigasztalódhat.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×