eur:
393.83
usd:
367.83
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Del Piero az olimpiánál is fontosabb?

Olaszországban a sportsajtó továbbra is másodlagos eseményként kezeli a torinói téli olimpiát, pedig vasárnap a szánkós Zöggeler már megszerezte az első aranyérmet a hazaiaknak. Del Piero zseniális gólja és a Juventus sikere fontosabb.

A szánkós Armin Zöggeler remek teljesítményével vasárnap megszerzett első aranyérem ellenére az olasz sportsajtó meglehetősen mostohán bánik a torinói téli olimpia történéseivel, továbbra is a labdarúgás áll a középpontban.

A La Gazzetta dello Sport hétfői címlapján mindössze két hasábban emlékezik meg Zöggeler diadaláról, ugyanakkor háromszor ekkora terjedelmet szentel az Inter-Juventus futballrangadónak.

"A bajnoki serlegre Del Piero nevét fogják rávésni" - áradozik a lap a torinói gárda kapitányáról, akinek hatalmas szabadrúgásgóljával a hazaiak 2-1-re nyertek az üldözőbolyban tanyázó milánóiak ellen.

A látványos találat leírása egy oldalt tesz ki, a hozzá tartozó interjú egy másikat. Összességében az első 23 oldal kizárólag focit tartalmaz, utána következik a Forma-1, a kosárlabda és a röplabda. A téli játékokkal - a reklámokat nem számítva - csupán 7 oldal foglalkozik.

"A magam részéről szívesen elhalasztottam volna a bajnoki meccseket az olimpia kedvéért" - nyilatkozta már-már együttérzően Del Piero. Ám - amint azt beszámolójában a dpa megjegyzi - egy ilyen mértékű változás valószínűleg polgárháborút idézett volna elő a nyári labdarúgó-világbajnokság lázában égő olaszok között.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×