eur:
394.34
usd:
370.5
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Drámai csata Togliattiban

Nem juthat be a negyeddöntőbe a Dunaferr a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a csoportmeccsek ötödik fordulójában 31-26-ra kikapott az orosz Lada Togliatti otthonában. A dunaújvárosi együttesnek még az utolsó percekben is volt reménye a továbbjutási esély életben tartására.

Dráma csata után búcsúzott a Dunaferr a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A dunaújvárosi együttes a csoportmeccsek ötödik fordulójában 31-26-ra kikapott az orosz Lada Togliatti vendégeként.

Remekül játszott az első félidő első húsz percében a magyar csapat, könnyedén tartotta a lépést a vendéglátó együttessel, sőt, akadt olyan pillanat is, amikor vezetett is.

A 23. percben 11-11 volt az állás, onnantól kezdve viszont hat és fél percen keresztül csak az oroszok lőttek gólt, elhúztak 16-11-re. Kevéssel a pihenő előtt Radulovics Bojana találatával csökkentette a különbséget a Dunaferr, amely ebben a szakaszban pontatlanul kézilabdázott.

A folytatásban nagyot változott a helyzet, a dunaújvárosi alakulat ledolgozta hátrányát, a második félidő 15. percében, 21-20-nál át is vette a vezetést.

Amikor már-már úgy tűnt, hogy megfelelő eredményt érnek el Kiss Szilárd tanítványai, ismét visszaesett a csapat, a Togliatti-játékosok pedig könyörtelenül kihasználták Mehlmann Ibolyáék hibáit.

22-22 után az oroszok hat alkalommal találtak be Sirina kapujába, míg végre a magyarok ismét eredményen fejeztek be egy támadást. A Dunaferr igyekezett felzárkózni, hogy legalább az egymás elleni összevetésben jobb legyen riválisánál.

A dunaújvárosi mérkőzést a magyarok 30-27-re nyerték, de miután most felzárkóztak, újra elrontottak egy-két támadást, az oroszok pedig kevéssel a vége előtt kétszer is betaláltak.

A Dunaferr 31-26-os veresége a búcsút jelenti. Vasárnap a másik magyar együttes, a bajnoki címvédő Győr is kieshet a BL-ből, ha a dán Aalborg legyőzi a Dinamo Volgográdot.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×