eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egyiptom nyerte az Afrika Kupát

A házigazda Egyiptom nyerte a labdarúgó Afrika Kupát, mivel a döntőben 0-0-ás döntetlen után 11-esekkel 4:2-re győzött Elefántcsontpart ellen. A vesztes csapatban Drogba két helyzetet hagyott ki a második félidőben, majd nem talált a kapuba 11-esből sem.

A házigazda Egyiptom sikerével ért véget a labdarúgó Afrika Kupa. A vendéglátók a fináléban gólnélküli döntetlen után büntetőkkel 4:2-re győzték le a világbajnoki résztvevő Elefántcsontpartot.

Az első félidőben az egyiptomiak játszottak mezőnyfölényben, de nagyobb gólhelyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem.

A második félidőben a Chelsea elefántcsontparti sztárja, Didier Drogba kétszer is nagy helyzetbe került, de mindkétszer hibázott. A hajrában az egyiptomi Zaki gólt szerzett, de a bíró les miatt érvénytelenítette a találatot.

A kétszer 15 perces hosszabbítást is az egyiptomiak kezdték jobban, hamar büntetőhöz jutottak, de Ahmed Hosszan a kapufára lőtte a labdát. Maradt a gólnélküli döntetlen, így következhettek a 11-esek.

Az első párban Drogba lövését védte El-Hadary (1:0 Egyiptomnak), a második körben mindkét oldalon bement, a harmadikban ugyanakkor kimaradt a büntető. A negyedik kör után 3:2-re módosult a párbaj állása, majd miután az egyiptomi Aboutrika nem hibázott, 4:2-es egyiptomi sikerrel zárult a döntő.

Egyiptom ötödször lett kontinensbajnok, ezzel az örökranglistán az élre került, megelőzve az egyaránt négy elsőséget begyűjtő Ghánát és Kamerunt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×