eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Németországban törölték az olimpiai névsorból a besúgót

A nemrég tartott európai korcsolyabajnokság második helyén végzett német páros edzője, Ingo Steuer elismerte, hogy a '80-as években együttműködött az NDK titkosszolgálatával. Ezután törölték a német olimpiai csapat névsorából.

Az edző elismerte múltját, de leszögezte, hogy ennek ellenére el akarja kísérni sportolóit a torinói téli olimpiára.

Ingo Steuer besúgói tevékenységére a múlt héten derített fényt a STASI iratait kezelő hivatal.

A korcsolyapáros ezt követően leszögezte: edzője nélkül nem indul a torinói téli olimpián.

A német sportszövetés szóvivője szerint is a német páros mellett az edző helye akkor is, ha csak magánemberként utazik a téli olimpiára. Ezzel utalt arra, hogy ha nem is hivatalos formában, de folytathatja legjobbnak ígérkező német pár edzését.

Időközben számos kézzel írt jelentése került napvilágra, amelyek szerint Steuer az NDK sportolóinak legbensőbb titkait is igyekezett kifürkészni.

A tréner viszont azt hangoztatta: senkinek nem ártott jelentéseivel, és érthetetlen számára hogy annyi év után miért foglalkoznak az ügyével.

Közismert, hogy a külföldi versenyen résztvevő sportolókat az NDK titkosszolgálata ügynökeivel folyamatosan figyeltette.

A korcsolyázók kiállását edzőjük mellett több sportoló megértette, de kifogásolták, hogy Steuer ilyen helyzetbe hozta tanítványait, és csak a leleplezése után beszélt múltjáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×