eur:
393.74
usd:
369.4
bux:
65847.02
2024. április 23. kedd Béla

Matthäus is pályára lép a vasárnapi Zavadszky-emléktornán

A magyar labdarúgó-válogatott éléről távozó Lothar Matthäus is pályára lép a vasárnapi Zavadszky-emléktornán a Papp László Sportarénában. Az eseményt hatmillió forinttal támogatja a Nemzeti Sporthivatal (NSH).

Január 22-én, vasárnap 15 és 18 óra között a Papp László Sportarénában rendezik meg a Zavadszky Gábor emléktornát.

Ganczer Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség sajtófőnöke közölte, hogy a január 6-án tragikus hirtelenséggel Cipruson elhunyt játékos korábbi magyar klubjai, a Ferencváros, az MTK és a Dunaújváros mellett a Zavadszky Team, egy vegyes csapat lép pályára. Ez utóbbi együttesben játszik a volt szövetségi kapitány Lothar Matthäus is, aki ekkor búcsúzik el a magyar szurkolóktól.

Lamperth Mónika belügyminiszter bejelentette, hogy a Nemzeti Sporthivatal révén az állam anyagilag is támogatja a rendezvényt. A tárca vezetője ezt aután közölte, hogy a család kérésére hivatalában fogadta a Limasszolban elhunyt futballista özvegyét és egyik legjobb barátját, a torna szervezőjét, Hrutka Jánost.

A belügyminiszter elmondta: a Papp László Sportaréna használata egy napra 9 millió forintba kerül, ebből 5 millió a bérleti díj, ezt teljes egészében elengedi az NSH, sőt további egymillióval segíti a rendezvényt. Lamperth Mónika hozzátette, hogy Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke az általa vezetett szervezet nevében szintén felajánlott egymillió forintot.

Hrutka János azt mondta, a hiányzó kétmilliót szponzorok révén elő tudja teremteni, így minden akadály elhárult a torna megrendezésével kapcsolatban. Az esemény teljes bevételét Zavadszky Gábor családja - felesége és ikerfiai - kapják meg.

A boncolás alapján az orvosok szerint szívroham és tüdőembólia okozta a futballista halálát, de a pontos ok csak a szövettani vizsgálat eredménye után derül ki.

Zavadszky Gábor mindhárom magyar klubjával bajnokságot nyert, az FTC-vel kétszer is. A zöld fehérekkel szerepelt a Bajnokok Ligájában, emelltt négyszer a válogatottban is pályára lépett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×