eur:
394.47
usd:
370.34
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Matthäus: "felkészületlenül jöttem" Magyarországra

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó válogatott volt szövetségi kapitánya fenntartja állítását, hogy 2007 végéig érvényes szerződéssel rendelkezik Magyarországon, ám mégis elfogadta a brazil Atlético Paranaense ajánlatát. A német tréner búcsú sajtótájékoztatóján beismerte: annak idején felkészületlenül érkezett Magyarországra.

Felbontja érvényes szerződését a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) Lothar Matthäus, a válogatott volt szövetségi kapitánya. A német szakember ugyanis továbbra is állítja: a birtokában lévő, Bozóky Imre volt elnöktől származó levelek alapján 2007-ig érvényes szerződés köti az MLSZ-hez.

A szakember elmondta: ettől függetlenül megérti a szövetség vezetőinek elmúlt hetekben tapasztalt hozzáállását. Lothar Matthäus szerint érkezésekor a magyar futball „a padló alatt volt”, ugyanakkor elismerte, hogy felkészületlenül érkezett Magyarországra.

Matthäus úgy vélekedett, hogy Bozóky Imre furcsa vezető volt, hiszen nem volt képes könyökölni. Megköszönte a volt MLSZ-elnök bizalmát, de hozzátette, hogy a sportág első számú irányítójaként többször is kiállhatott volna mellette.

A Labdarúgó Liga elnökéről, Kisteleki Istvánról azt mondta Lothar Matthäus, hogy legalább annyit árt a magyar futballnak, mint az 1954-ben (éppen a németek ellen) elveszített világbajnoki döntő.

A magyar labdarúgó-válogatott távozó szakvezetője azt mondta, hogy a május 30-án sorra kerülő, az új Wembley-stadion hivatalos nyitómérkőzésének számító angol-magyar barátságos mérkőzés kizárólag az ő kapcsolatainak köszönhetően jön létre.

Lothar Matthäus hangsúlyozta: a történtek ellenére támogatni fogja a magyar-horvát Európa-bajnoki pályázatát, és a válogatott kulcsjátékosai változatlanul is számíthatnak a segítségére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×