eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Balról jobbra: Tordy Géza, Jordán Tamás, Király Levente, Haumann Péter, Molnár Piroska, Szacsvay László és Bodrogi Gyula, a nemzet színészei, mielőtt új tagot választanak az áprilisban elhunyt Törőcsik Mari színésznő helyére a Nemzeti Színházban 2021. május 11-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Türelmetlenek a Nemzet Színészei

Benedek Miklós halála miatt új tagot kellett volna már választaniuk, de a Nemzeti Színház igazgatójának balesete miatt csúszik a döntés.

Még mindig nem tűzték ki az új Nemzet Színésze kiválasztásának időpontját. A tekintélyes társaság tagjai már szeretnék kiválasztani a januárban elhunyt Benedek Miklós helyére az új tagot – írja a Blikk.

Bár Benedek Miklóst február 6-án kísérték az utolsó útjára, azóta sem nevezték meg, ki kerül a helyére. Eredetileg február 14-re tűzték ki a választást, ám azt az időpontot Vidnyánszky Attillának, a Nemzeti Színház igazgatójának sérülése miatt lemondták: a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán szenvedett súlyos balesetet.

A lap értesülései szerint azóta sem tűztek ki új időpontot a választásra, ami előtt a Nemzet Színészei is értetlenül állnak, hiszen az eseményt nem az igazgató, hanem az intézmény titkára szokta lebonyolítani.

"Még mindig nem tudunk semmit, hiába érdeklődünk a színház titkárságán, nem tudják az új időpontot. Érthető, hogy Vidnyánszky Attila még nincs olyan állapotban, hogy személyesen legyen jelen, de akkor miért nem tartjuk meg telefonon a választást? Mindig vannak olyan tagok, akik nem tudnak eljönni a találkozóra, ők is telefonon szoktak bejelentkezni. Szerintem ezt most is meg tudnánk oldani" – mondta Bodrogi Gyula.

Jordán Tamás feszültek amiatt, hogy még nem tudtak választani, de hozzátette: az alapító okiratban az szerepel, hogy a Nemzeti Színház igazgatójának is jelen kell lennie, ezért kell megvárniuk, hogy felépüljön.

„A Nemzet Színésze címet – a kulturális miniszter egyetértésével – a Nemzeti Színház Zrt. vezérigazgatója adományozza” – közölte a lap érdeklődére a kulturális tárca.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×