eur:
367.97
usd:
342.32
bux:
49320.70
2023. június 10. szombat Gréta, Margit
Budapest, Hungary - The main tower of the famous Fishermans Bastion (Halaszbastya) from above with Parliament building and River Danube at background on a sunny morning
Nyitókép: ZoltanGabor/Getty Images

Újra fizetős felmenni a Halászbástyára

Méghozzá egész nap. A téli ingyenességnek a turistaszezon kezdetével vége.

Csütörtök óta újra belépődíjat kell fizetni a Halászbástya felső kilátószintjének látogatásakor - közli Facebook-oldalán a Budavári Önkormányzat.

Jegyet váltani minden nap 9 és 19 óra között kötelező, június 1-től szeptember 31-ig pedig reggel 9-től egészen este 9-ig kell fizetni.

Az önkormányzat honlapján a részletesebb tájékoztatóból kiderül, 1200 forint a teljes áró jegy, a kedvezményes 600 forint.

"A 14 év alatti gyermekek és a diákigazolvánnyal rendelkező diákok, Magyarország és az Európai Unió tagországainak nyugdíjas állampolgárai 50 százalékos kedvezményes belépőjegyet fizetnek. Az állami és nemzeti ünnepeken, március 15-én, augusztus 20-án, október 23-án a belépés díjmentes" - szerepel még a tájékoztatásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Komoly ukrán veszteségekről érkeztek felvételek, brutális összecsapások a fronton - Háborús híreink szombaton

Komoly ukrán veszteségekről érkeztek felvételek, brutális összecsapások a fronton - Háborús híreink szombaton

Az elmúlt napokban megindult a régóta beharangozott ukrán ellentámadás, amelyben nagy mennyiségű nyugati fegyvert, páncélost használnak az ukrán erők. Az ukrán oldalról kevés információ jön, ugyanis arra kérték a lakosságot, hogy ne fedjék fel a támadó erők mozgását az oroszok előtt. Orosz oldalról érkeznek felvételek és információk, egyelőre nem lehet tudni, hogy sikerült-e valahol áttörni a frontvonalat az ukránoknak, de arról érkeztek jelentések, hogy egyes áttörési kísérletek súlyos veszteségekkel jártak ukrán oldalon. A háború eseményeiről percről percre szombaton ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×