eur:
395.72
usd:
371.94
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels.com

Visszatér az István, a király Székelyföldre

Augusztusban egy összművészeti rendezvény egyik pontja lesz Sepsiszentgyörgyön.

Augusztusban ismét bemutatják Sepsiszentgyörgyön az István, a király székelyföldi nagyprodukciót - jelentették be keddi sajtótájékoztatójukon Sepsiszentgyörgy és Kovászna megye elöljárói, valamint az előadás producere.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a sajtótájékoztatón Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere elmondta: a tavalyi siker után követelmény volt, hogy 2022-ben is megvalósuljon a kizárólag élő zenés nagyprodukció. A 405 tagú csapat augusztus 20 és 24 között ötször áll majd a közönség elé a Sepsi Arénában.

Az alpolgármester kiemelte Orza Calin rendező-koreográfus, Szilágyi Zsolt Herbert és Cserkész Emese énekkorrepetitorok, valamint Tőkés Csaba Zsolt koreográfus szerepét, akik idén is oroszlánrészt vállalnak a nagyprodukció színpadra állításában. A produkcióban székelyföldi énekesek, helyi zenészekből összeálló rockzenekar, szimfonikus zenekar, székelyföldi kórusok és táncegyüttesek egész sora áll a közönség elé.

Antal Árpád polgármester kijelentette: szeretné, ha az István, a király Sepsiszentgyörgy védjegyévé válna. "Nem tudom, hogy Budapesten hányszor mutatták be, de az biztos, hogy Budapesten kívül sehol máshol nem mutatták be 11 alkalommal, így a legrosszabb esetben is második helyen végzünk" - idézte a közlemény a polgármestert.

Dancs Zsolt producer elmondta: a 405 fős stábot lehetetlen lenne mozgatni, így otthonra leltek a Sepsi Arénában, és az a céljuk, hogy a közönség jöjjön hozzájuk.

A sajtótájékoztatón ismertették a június 17-19-e között tartandó Székely Vágta programját is. Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke közölte: a rendezvény a Czetz János-emlékév jegyében zajlik, és tisztelgés az 1848-as szabadságharc legfiatalabb tábornoka előtt születése 200. évfordulóján.

Antal Árpád polgármester hozzátette: a nyár folyamán Magyarország mindkét szentté avatott királyát megidézik Háromszéken. Az István, a király székelyföldi nagyprodukció mellett ugyanis a Székely Vágtán a Nemzeti Lovas Színház a Szent László, a lovagkirály című népi rockoperát mutatja be.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×