eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Földes László Hobo beszél a Hobo 75 elnevezésű születésnapi programsorozat beharangozó sajtótájékoztatóján a budapesti Nemzeti Színház Kaszás Attila termében 2020. február 6-án. A Kossuth-díjas előadóművész, blues- és rockénekes, dalszerző koncertekkel, színházi előadásokkal, könyv- és CD-megjelenéssel készül 75. születésnapjára. A művész országos és erdélyi turnéra indul, amely március 20-án Debrecenben kezdődik és december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában zárul.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hobo 75: hatvan évet adtam magamnak

"Én egy amatőr voltam, ma is az vagyok, egy amatőr zenekarban játszottam, ami robbanásszerű sikert aratott, őszintén mondom, nem voltam erre felkészülve, nem is vágytam rá. Hobbi volt, mint a kosárlabda, a gimnáziumi tanítás mellett" - interjú a 75 éves Hobóval.

Egész éves programsorozattal ünnepli 75. születésnapját Hobo, országos koncertturnéval és színházi előadással is készülnek. Földes László Hobo az InfoRádiónak adott interjújában elmondta: úgy érzi, hosszú évtizedekig rengeteg fájdalmat és szenvedést zúdított a közönségre, de rájött, hogy itt az ideje örömet adnia a színpadon.

"Hatvan évet adtam magamnak, olyan szélsőséges életem volt gyerekkoromtól kezdve,

olyan dolgokon mentem keresztül, hogy azt gondoltam, a lelkemen keresztül a testemet jobban megviselik, és vége lesz mindennek" – fogalmazott a művész arra a kérdésre, hogy adott volna-e magának ennyi időt ilyen aktivitással a kulturális életben.

Földes László Hobo csak 33 éves korában kezdett neki zenei pályafutásának, előtte 1968-tól inkább filmes és irodalmi "próbálkozásai" voltak, de arra sem gondolt, hogy a Hobo Blues Band egyszer zenekarként még be fog futni.

"Én egy amatőr voltam, ma is az vagyok, egy amatőr zenekarban játszottam, ami robbanásszerű sikert aratott, őszintén mondom, nem voltam erre felkészülve, nem is vágytam rá. Hobbi volt, mint a kosárlabda, a gimnáziumi tanítás mellett" – fogalmazott, hozzátéve, a zenekarba beszálló Póka Egon tette a bandát profivá.

A születésnapi programsorozatról elmondta, két nappal a születésnapja után, február 15-én a Nemzeti Színházban lesz a Szégyen és gyalázat című est, "alpári viccek és pimaszságok lesznek benne főleg".

Március 20-án pedig a zenekar Debrecenből a Kárpát-medence bejárására indul, december 28-án a Papp László Sportarénában zárul a körút,

amellyel igyekszik majd sok vidámságot okozni a rengeteg fájdalomért és dühért, amivel korábban jelentkezett.

"Az adós fizess periódusban vagyok, jobb az embereket vidámnak látni, mint szomorúnak vagy dühösnek" – fűzte hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×