INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 18. péntek
Diána

hobo

hobo blues band

földes lászló hobo

Földes László Hobo beszél a Hobo 75 elnevezésű születésnapi programsorozat beharangozó sajtótájékoztatóján a budapesti Nemzeti Színház Kaszás Attila termében 2020. február 6-án. A Kossuth-díjas előadóművész, blues- és rockénekes, dalszerző koncertekkel, színházi előadásokkal, könyv- és CD-megjelenéssel készül 75. születésnapjára. A művész országos és erdélyi turnéra indul, amely március 20-án Debrecenben kezdődik és december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában zárul.

Hobo 75: hatvan évet adtam magamnak

"Én egy amatőr voltam, ma is az vagyok, egy amatőr zenekarban játszottam, ami robbanásszerű sikert aratott, őszintén mondom, nem voltam erre felkészülve, nem is vágytam rá. Hobbi volt, mint a kosárlabda, a gimnáziumi tanítás mellett" - interjú a 75 éves Hobóval.

Egész éves programsorozattal ünnepli 75. születésnapját Hobo, országos koncertturnéval és színházi előadással is készülnek. Földes László Hobo az InfoRádiónak adott interjújában elmondta: úgy érzi, hosszú évtizedekig rengeteg fájdalmat és szenvedést zúdított a közönségre, de rájött, hogy itt az ideje örömet adnia a színpadon.

"Hatvan évet adtam magamnak, olyan szélsőséges életem volt gyerekkoromtól kezdve,

olyan dolgokon mentem keresztül, hogy azt gondoltam, a lelkemen keresztül a testemet jobban megviselik, és vége lesz mindennek" – fogalmazott a művész arra a kérdésre, hogy adott volna-e magának ennyi időt ilyen aktivitással a kulturális életben.

Földes László Hobo csak 33 éves korában kezdett neki zenei pályafutásának, előtte 1968-tól inkább filmes és irodalmi "próbálkozásai" voltak, de arra sem gondolt, hogy a Hobo Blues Band egyszer zenekarként még be fog futni.

"Én egy amatőr voltam, ma is az vagyok, egy amatőr zenekarban játszottam, ami robbanásszerű sikert aratott, őszintén mondom, nem voltam erre felkészülve, nem is vágytam rá. Hobbi volt, mint a kosárlabda, a gimnáziumi tanítás mellett" – fogalmazott, hozzátéve, a zenekarba beszálló Póka Egon tette a bandát profivá.

A születésnapi programsorozatról elmondta, két nappal a születésnapja után, február 15-én a Nemzeti Színházban lesz a Szégyen és gyalázat című est, "alpári viccek és pimaszságok lesznek benne főleg".

Március 20-án pedig a zenekar Debrecenből a Kárpát-medence bejárására indul, december 28-án a Papp László Sportarénában zárul a körút,

amellyel igyekszik majd sok vidámságot okozni a rengeteg fájdalomért és dühért, amivel korábban jelentkezett.

"Az adós fizess periódusban vagyok, jobb az embereket vidámnak látni, mint szomorúnak vagy dühösnek" – fűzte hozzá.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

Hobo 75 - Földes László
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018