INFORÁDIÓ 
2020. július 2. csütörtök
Ottó

evangélikus

úrvacsora

fabiny tamás

nemzetközi eucharisztikus kongresszus

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke interjút ad az MTI újságírójának a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerület XII. kerületi székházában 2017. december 8-án.

Nagy evangélikus–katolikus közeledést hozhat a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Az úrvacsora évével a Magyarországi Evangélikus Egyház közelebb hozza az emberekhez az úrvacsora szentségét – mondta az egyház elnök-püspöke. Fabiny Tamás az InfoRádióban arra is kitért, hogy milyen összefüggés lehet az úrvacsora éve és a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus között.

A Magyarországi Evangélikus Egyház legfelsőbb döntéshozó testülete, a zsinat a 2020-as évet a magyarországi evangélikusok számára az úrvacsora évének nyilvánította. Fabiny Tamás elnök-püspök az InfoRádióban azt mondta, a rendezvénysorozattal közelebb hozhatják az emberekhez az úrvacsora misztériumát.

"Az egyház alapvető funkcióihoz tartozik az úrvacsora, és nagyon sok ember igazából tétova ezzel kapcsolatban, hogy mit is jelent az úrvacsorával való élés gyakorlata. Ebben szeretnénk segíteni, akár az egyéni úrvacsora vételével a kórházban fekvők és más betegek számára, illetve egyéni lelki gondozás során, adott esetben személyes gyónást követően. De az istentisztelet közösségében is" – ecsetelte a püspök.

Fabiny Tamás arról is beszélt, hogy milyen összefüggés lehet a Magyarországi Evangélikus Egyház úrvacsoraéve és a Magyar Katolikus Egyház idei budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusa között.

"Bevallottan a katolikusok egész éves rendezvénysorozatához kapcsolódva, semmiképp nem szembemenve azzal, ökumenikus gondolkodással szeretnénk segíteni abban, hogy

ez esemény legyen az egész országban,

saját híveinket, a protestánsokat szeretnénk abban segíteni, hogy tudják, mi az az úrvacsora az evangélikus tanítás szerint."

Az úrvacsora évének már himnusza is született. Lackfi János költő írt verset, amihez Gryllus Dániel evangélikus zeneszerző komponált zenét.

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Fabiny Tamás és az úrvacsora éve
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018