eur:
394.58
usd:
365.17
bux:
65528.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az oroszlánkirály máris elérte az álomhatárt

Kevesebb mint három héttel forgalmazásának megkezdése után Az oroszlánkirály című amerikai családi kalandfilm elérte az egymilliárd dolláros jegybevételt globálisan - közölte a Variety.

Az 1994-es Disney-animáció újragyártott verziója ezzel a stúdió negyedik filmje a Bosszúállók - Végjáték, a Marvel Kapitány és az Aladdin után, amely idén globálisan egymilliárd dollárnál több bevételt hozott a stúdiónak.

Ez újabb bizonyíték a Disney abszolút dominanciájára a filmiparban. A filmstúdió a haza piacon a jegybevételek 38 százalékát mondhatja magáénak a Variety szerint.

Jon Favreau rendező hiperrealista remake-je már az év ötödik legnagyobb jegybevételű globális forgalmazása. A filmre az amerikai mozikban 361 millió dollárért váltottak jegyet, külföldön 638 millió dollárért. Észak-Amerikán kívül különösen Kínában nagy az érdeklődés iránta, ahol 115 millió dollárt forgalmazott, továbbá az Egyesült Királyságban (48 millió dollár) és Brazíliában (44 millió dollár).

Az egymilliárd dolláros mérföldkő egy másik Disney-sikerrel is párosul, a stúdió a múlt hét végén új rekordot, 7,67 milliárd dollárt állított fel a globális jegyeladásokban, amellyel saját 2016. évi 7,61 milliárd dolláros jegyeladását szárnyalta túl. A 2016-os rekordot is úgy érte el, hogy négy filmje haladta meg az egymilliárd dolláros jegybevételt.

A következő hónapokban a stúdió három kasszasikergyanús filmmel jön ki, a Jégvarázs 2., a Demóna folytatásával és a Star Wars - Skywalker kora című alkotásokkal. Ezért jó esélye van arra, hogy a Disneynek legalább még egy egymilliárd dollárnál nagyobb jegybevételű filmje lesz 2020 januárjáig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×