eur:
392.89
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Milorad Krstic szerb származású, Magyarországon élő festő, látványtervező, animációs művész, Ezüst Medve-díjas rendező (k) a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs filmjének sajtóvetítése előtt a budapesti Puskin moziban 2018. október 30-án. Mellette Miskolczi Péter producer (b) és Kurdy Fehér János forgatókönyvíró (j). Az akció-thriller a James Bond-filmek hangulatát idézi és szerepel a legjobb egész estés animációs filmek Oscar-díjára jelölt huszonöt alkotás között.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Újabb díjat zsebelt be a világhírű magyar film

Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotása nyerte a közönségdíjat a szombat este véget ért poznani nemzetközi animációs filmfesztiválon, mely csaknem 500 alkotást vonultatott fel az elmúlt héten.

Milorad Krstic a díjat a lengyel közönségnek videóüzenetben köszönte meg, mely megtekinthető a Filmalap videómegosztó csatornáján. Milorad Krstic egyedi látványvilágú, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült akció-thrillere a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba, a benne felvillanó több mint 300 művészeti utalással különleges élményt nyújt. A mozifilm több mint 100 szakemberből álló animációs csapat alkotása, zenéjét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy-Fehér János végezte.

A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje a locarnói fesztivál egyedülálló szabadtéri vetítésén, a 8000 férőhelyes Piazza Grandén volt tavaly, azóta megnyerte a bukaresti fesztivált, majd három díjat elhozott a Sevillából, Triesztben a SkyArte, Brüsszelben a BeTV televízió különdíját és a zágrábi Animafesten a fődíjat nyerte el.

A Filmalap nemzetközi értékesítési részlege - a HNFF World Sales - a film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazónak értékesítette, így a magyar animációt műsorra tűzték az amerikai mozik, DVD-n és online is elérhető.

A hazai mozikban a Mozinet mutatta be novemberben a Ruben Brandt, a gyűjtő-t, eddig mintegy 50 ezren váltottak rá jegyet. Nemrég indult el a film temérdek művészeti utalását feldolgozó okosmozi.hu online tudástár - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×