eur:
394.73
usd:
369.48
bux:
65324.09
2024. április 23. kedd Béla
Milorad Krstic szerb származású, Magyarországon élő festő, látványtervező, animációs művész, Ezüst Medve-díjas rendező (k) a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs filmjének sajtóvetítése előtt a budapesti Puskin moziban 2018. október 30-án. Mellette Miskolczi Péter producer (b) és Kurdy Fehér János forgatókönyvíró (j). Az akció-thriller a James Bond-filmek hangulatát idézi és szerepel a legjobb egész estés animációs filmek Oscar-díjára jelölt huszonöt alkotás között.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Újabb díjat gyűjtött be A Ruben Brandt, a gyűjtő

Milorad Krstic alkotása nyerte a legjobb egész estés film díját a szombat este véget ért zágrábi Animafesten.

A Magyar Nemzeti Filmalap tájékoztatása szerint itthon is szépen teljesít a film, a hazai mozikban már mintegy 50 ezren váltottak jegyet Milorad Krstic egyedi látványvilágú akció-thrillerére, amelyben az egész világot bejárjuk egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket.

A Ruben Brandt, a gyűjtő a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba, a benne felvillanó több mint 300 művészeti utalással különleges élményt nyújt.

A mozifilm több mint 100 szakemberből álló animációs csapat alkotása, zenéjét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy-Fehér János végezte.

A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje a locarnói filmfesztivál szabadtéri vetítésén, a 8000 férőhelyes Piazza Grandén volt tavaly nyáron és azóta nagy sikerrel járja a filmfesztiválokat világszerte. A film megnyerte a bukaresti animációs fesztivált, majd a legjobb forgatókönyv, a legjobb elsőfilm és az andalúz forgatókönyvíró szövetség díját is elhozta a sevillai fesztiválról, Triesztből a SkyArte, Brüsszelből pedig a BeTV televízió különdíját hozta el.

A filmalap nemzetközi értékesítési részlege - a HNFF World Sales - a film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazónak értékesítette, így a magyar gyártású animáció látható volt Amerikában a mozikban, elérhető DVD-n és online is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×