INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

budapest

turizmus

desztináció

Budapest, 2016. december 31. A budapesti Hősök tere a Millenniumi emlékművel, avagy Ezredévi emlékművel, szemben a Szépművészeti Múzeum neoreneszánsz, neoklasszicista stílusú műemlék épülete. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Budapest nyerte a "Legjobb európai úti cél" szavazást

Infostart

A Budapestre szavazók 77 százaléka külföldről adta le a voksát.

Budapest nyert a "Legjobb európai úti cél" (European Best Destinations) szavazáson - megelőzve mások mellett Athént, Berlint, Bécset, Brüsszelt, Londont, Párizst és Firenzét. A magyar főváros 62 128 szavazattal végzett az első helyen a január 15-étől most kedd délig tartott szavazásán - értesítette a szervezet a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központot.

A kampányt menedzselő Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) mint a magyar főváros turisztikai szervezete, partnereivel szoros együttműködésben hosszú ideje azért dolgozik, hogy Budapest egyedülálló szépségét és pezsgő kulturális életét minél többen megismerjék, és természetesen, hogy minél többen el is látogassanak hozzánk. Ismert, évről évre nő a fővárosba látogatók száma, s a vendégek egyre hosszabb időt töltenek nálunk.

Korábban egyik díjnyertes európai úti cél sem részesült ilyen nemzetközi támogatásban, azaz szerezhetett szavazatot saját országán kívül.

A Budapestre voksolók szavazatainak 77 százaléka Magyarországon kívüli országból származik, főként az Egyesült Királyságból, az USA-ból, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból.

A legjobb desztináció egész évre szóló promócióban részesül a European Best Destinations weboldalon, a legrangosabb nemzetközi utazási, gazdasági és életmód-médiumokban, számos közösségimédia-felületen és utazási portálon - a legjobb úti célra érkező turisták száma korábbi tapasztalatok alapján várhatóan jelentősen emelkedni fog a versenyt szervező cég egész éves kampányának köszönhetően. A legjobb úti cél egy éven keresztül használhatja a "legjobb európai úti cél" címet és logót.

Nyitókép: Faludi Imre
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018