eur:
394.5
usd:
370.45
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Ferenczi György zenész Szomjas György a Gólya és a velnessz disznó című új filmjének sajtótájékoztatóján a VIII. kerületi Gólya presszóban 2016. szeptember 21-én. A film a mai magyar valóságról szól, társadalmi finanszírozásban készül a Roncsfilm Kettő anyaggyűjtése és előkészítéseként, és várhatóan év végén mutatják be.MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Ferenczi György és Szalonna közös lemezzel érkezik karácsonyra

A Gryllus Kiadó gondozásában megjelent korong a kiadóvezető Gryllus Dániel szerint a legizgalmasabb album lesz idén.

Idén 14 lemez jelent meg a Gryllus Kiadó gondozásában, s mint Gryllus Dániel, a Kaláka együttes egyik alapítója az InfoRádiónak elmondta, "igen sokféle intellektuális tartalommal".

A Reformátorok nyomában című könyvhöz a Kaláka adott "betétlemezt" református énekekből. Sebő Ferenc szintén egy könyvhöz társult, Kovács András Ferenc verseihez adott dallamot és ritmust.

"Szabó Attila barátunk, a Csík Zenekar híres prímása és zeneszerzője ötvenedik születésnapja alkalmából adta ki a Lélekbiztosító című munkát, rengeteg sztárzenésszel, izgalmas nótákkal, még egy Beatles-nótát is összekavart népzenével"

- sorolta Gryllus Dániel.

A Belvárosi Betyárok a legtöbbet gyerekeknek muzsikálnak, most Tündértó partján címmel adtak ki albumot.

A kiadónál szokásos karácsonyi sorozatban idén a Csillag kórus adja elő Megérkezett című anyagán a betlehemi történetet, mások mellett Szirtes Edina Mókus is közreműködik.

Az év végi kínálat legizgalmasabb lemezének Ferenczi György és az első pesti rackák, valamint Pál István Szalonna közös albumát (Mindennek szerelme) tartja Gryllus Dániel.

Az 50 éves Kaláka-jubileum kapcsán jövőre jelenik meg lemez. Anyagát még nem vették fel, de a címe már megvan: Őszi rigódal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×