eur:
394.96
usd:
371.49
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Magyarországon épül Európa legnagyobb imamalma

Európa legnagyobb imamalmának építésébe fog januárban a Négy Nemes Igazság Alapítvány a Ság-hegyen. Kedd este a Blitz Galériában 100 kortárs alkotó munkáját árverezték el, hogy összejöhessen az építéshez szükséges 50 millió forint.

Az imamalmot az emberek nagyon szeretik, és sokan látogatják – mondta az InfoRádiónak Kováts Lajos, a galéria vezetője. A szerkezet megforgatásával a rengeteg áldást szór szét, így mindenki, aki használja, egy picit jobbá teszi a világot – tette hozzá. Az építmény jövőbeli helyszínét már kijelölték, és a tervek is elkészültek, januárban pedig – a tereprendezéssel – megkezdik a munkálatokat.

A Blitz Galériában rendezett árverés teljes bevételét az imamalom építésére szánják. A résztvevők árverési jutalék nélkül, olcsóbban vásárolhatják meg többek között olyan kortárs alkotók műveit, mint Bak Imre, Bernát András, Bullás József, Szurcsik József. Az építési költségeket 50 millió forintra becsülik, azonban a bronz szobrokról le kellett mondaniuk, hiszen arra további 40 millió forintos árajánlatot kaptak – tájékoztatott a galériavezető.

Kováts Lajos eddig az a tapasztalata, hogy mindenki szívesen segítette az ügyet, sokan önkéntesen dolgoztak az építményen. Az építkezést mindenképpen elkezdik jövőre – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×