eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Családi advent a Várkert Bazárban

Hétvégén kezdődik az adventi programsorozat a Várkert Bazárban. A Lánchíd utcában street food étkezdék várják az érdeklődőket, lesz kézműves vásár és korcsolyapálya is. Szombaton jótékonysági vásárt tartanak, ahol a rákos gyermekek gyógyítására gyűjtenek – mondta a Várkert Bazár háziasszonya, Ugron Zsolna.

Omega-koncert, Miklósa Erika és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar estje, Csipkerózsika-előadás, régi korok karácsonyát idéző kiállítás, népművészeti karácsonyi vásár, street food ínyencségek, műjégpálya és interaktív gyermekjátszó is várja a családokat december 24-ig a Várkert Bazár adventi sorozatában. Másodszorra rendezik meg az épületben és az Ybl Miklós téren az adventi sorozatot, amelyre már csütörtöktől várják a családokat.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Angyal zenéje gyertyafény - Régi korok karácsonya című kiállításán a 20. századi családi karácsonyok hangulata elevenedik meg a Déli palotákban, az Énekeljünk víg örömmel elnevezésű adventi kórusfesztivál fellépései pedig meghitt ünnepi pillanatokat idéznek minden adventi hétvégén a Gloriett kupolái alatt.

Az adventi vasárnapokon délutánonként a rendezvényteremben és az az előtti aulában a gyerekek karácsonyi lámpást, mécsest, gömbdíszt, füzért és apró ajándékokat készíthetnek, illetve díszíthetnek mézeskalácsot, vagy saját szaloncukrot is alkothatnak. A legkisebbeket interaktív gyermekjátszóban várják, de lesznek gyermekelőadások, koncertek is.

Ugron Zsolna háziasszony elmondta, hogy szombaton jótékonysági vásárt tartanak a Várkert Bazárban családszervezetek szervezésében. A cél, hogy adományokat gyűjtsenek az Őrzők Alapítványnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×