eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Eszelős éjszakai fotó Péterfy Boriról

Péterfy Bori énekesnő a Péterfy Bori & Love Band koncertjén a 26. Művészetek Völgye 2016 kulturális fesztiválon, szombat éjszaka.

Eszelős éjszakai fotó Péterfy Boriról

Pénteken nyílt meg a 26. Művészetek Völgye összművészeti fesztivál, Veszprém megye három településén, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden tíz napon keresztül több mint ezer kulturális program várja az érdeklődőket.

A Taliándörögdön tartott pénteki megnyitón Oszkó-Jakab Natália program- és marketingigazgató elmondta: a fesztivál három települése közül Taliándörögdön a színházé lesz a főszerep, Kapolcson a könnyűzene, Vigántpetenden pedig a komolyzene kerül a középpontba.

A Taliándörögdi Nemzeti Szín-tér programjait a Nemzeti Színház szervezi, de Színművészeti Egyetemnek is saját udvara lesz a településen. A színház színpadon kortárs társulatokat láthat a közönség és a faluban alakították ki a Fonó-udvart is.

Vigántpetenden a katolikus templomban minden este komolyzenei koncerteket rendeznek, itt lesz hallható Rákász Gergely orgonahangversenye is. A kapolcsi katolikus templomban pedig a Virtuózok versenyben megismert fiatalok, köztük Boros Misi is fellép majd.

Kapolcson kapott helyet idén is a fesztivál nagyszínpada. A MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpadon fellép az Ivan & the Parazol, Péterfy Bori & Love Band, a Hiperkarma, az Irie Maffia, az Anna and the Barbies, az Ocho Macho, a Brains, Szabó Balázs Bandája, a Paddy and the Rats, a Kiscsillag és az Erik Sumo Band, a zárónapon pedig Skye és Ross áll színpadra Morcheeba-ból. Kapolcson lesz udvara a Design Terminálnak, Harcsa Veronikának, Hobonak és itt várja a közönséget a Momentán udvar és a Kaláka versudvar is.

A pénteken kezdődött tíznapos programok július 31-én, vasárnap zárulnak. A települések közt minden nap délelőtt tíz órától késő éjjelig óránként közlekednek Csigabusz jelzésű fesztiválbuszok.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×