eur:
394.8
usd:
371.25
bux:
65745.42
2024. április 16. kedd Csongor
Megnőtt a debreceni Campus Fesztivál

Megnőtt a debreceni Campus Fesztivál

Két nagyszínpaddal, valamint a Jess Glynne, a Clean Bandit és a Therapy? koncertjeivel is várja a közönséget a debreceni Nagyerdőn csütörtökön kezdődő Campus Fesztivál. Ám a szervezők odafigyelnek arra is, hogy kisebb hazai, feltörekvő zenekarok is megjelenjenek a fesztiválon – mondta az InfoRádiónak Porkoláb Gyöngyi, a debreceni fesztivál kommunikációs vezetője.

„Megnöveltük a fesztivál területét, így most két nagyszínpad várja az érdeklődőket. Olyan erős programmal készültünk, hogy már a nulladik napon olyan fesztiválhangulat volt, mint ha élesben menne minden” - számolt be az első tapasztalatokról Porkoláb Gyöngyi.

Közölte, hogy szeretnék a Campus Fesztivált megtartani egy olyan nagy magyar zenei fesztiválnak, amely Kelet-Magyarország egyik legjelentősebb zenei fesztiválja.

„Maga a helyszín közel van az egyetemhez, és nyilván a szervező csapatnak is nagyon közeli kapcsolata van az egyetemmel. Mind az egyetemista korosztály számára, mind a családosok vagy a fiatalok számára, de a középkorosztály számára is próbáltunk programokat beemelni” - mondta a kommunikációs vezető.

Példaként hozta a civil falut, ahol a civil szervezetek mutathatják meg magukat interaktív formában. Az Egyetem téren, illetve a civil szervezetek sátrainál például számos interaktív játék várja a látogatókat.

A programról elmondta, hogy nagy érdeklődés övezi Jess Glynne-t, aki egy tehetségkutató verseny győzteseként került a figyelem középpontjába, és néhány hónapja már slágergyanús számai keltik fel a közönség érdeklődését. Porkoláb Gyöngyi szerint ő egy nagyon érdekes színfoltja lesz a pénteki napnak.

„De a két nagyszínpad mellett számos kisebb színpad is működik. Odafigyelünk arra, hogy kisebb hazai, feltörekvő zenekarok is megjelenjenek a fesztiválon, és nem titkolt szándékunk, hogy a fiatalabb generációk révén a kultúrának is elég széles szegmensei bemutatkozhassanak itt. Mert az a lényeg, hogy egy-egy nagyobb fesztiválon – idén 100 ezer látogatót várunk – biztonságos közegben tudjanak a fiatalok, illetve az érdeklődők részt venni” - hangsúlyozta a kommunikációs vezető.

Elmondta, hogy a fesztiválhelyszín a nemrég felújított Nagyerdőn, a Nagyerdei Stadion tövében, nagyon kellemes környezetben van. A Békás tó is tavaly lett felújítva, mellette ködszínház működik a csónakázótó helyén.

„A Nagyerdőn olyan rekreációs és szabadidős közeg veszi körül a fesztivált, ahol a látogatók akár a fesztivál előtt, akár utána körbenézhetnek” - mondta.

Az egyik fesztiválhelyszínünk az ugyancsak nemrég felújított Nagyerdei Víztorony, amely ma már klubhelyszínként, kiállítótérként is működik, de egyben aktív víztorony is. Ott például a falmászást gyakorolhatják a fiatalok, ahol magán a víztorony oszlopán van erre lehetőség.

Arra a kérdésre, hogy a tapasztalatok szerint mi az oka annak, hogy a debreceni Campus Fesztivál most már Kelet-Magyarország legkiemelkedőbb könnyűzenei fesztiválja, Porkoláb Gyöngyi úgy fogalmazott, nem gondolja, hogy bármelyikünknél ott lenne a bölcsek köve ezzel kapcsolatban.

„Inkább azt mondom, hogy elég óvatosan, és mindig a piac igényei szerint próbáltunk előrehaladni. Nem nagy, óriási külföldi előadókat meghívni, hanem inkább olyanokat, akik még esetleg nincsenek annyira a középpontban, de látjuk, hogy tehetségesek - ebből adódóan nyilván a fesztivál költségvetéséből is jobban ki lehet gazdálkodni. De az ifjú tehetségek továbbvitele mindig is fontos szempont volt a fesztivál programjainak tervezésénél” - emelte ki a Campus Fesztivál kommunikációs vezetője.

„A régió kulturális és turisztikai fejlesztésének sorába nagyon jól beilleszkedik ez a zenei fesztivál. Hiszen itt a határon túli programokkal ötvözve próbálunk programokat összeállítani, illetve magának a struktúrának a kialakításában közösen gondolkodni. A Campus Fesztivál most a Tusványosi Fesztivállal egy időben zajlik, és nagyon sokan például onnan érkeznek hozzánk pénteken vagy szombaton” - tette hozzá.

„Valószínű, hogy ennek a fesztiválnak helye van az egész közép-kelet európai turisztikai fejlesztési elképzelések térképén, és ebben gondolkodunk közösen a várossal, illetve a régióval és a turisztikai ügynökséggel együtt is” - jelentette ki.

„Szeretnénk kihasználni azt a potenciált is, hogy a debreceni repülőtér számos európai desztinációval indított járatot. Fontosnak gondoljuk, hogy mindenképp részei legyünk ennek a gazdaságfejlesztési gondolkodásnak a városban és a régióban” - közölte Porkoláb Gyöngyi, a debreceni Campus Fesztivál kommunikációs vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Már a földeken fáj, hogy nem iszunk eleget

Már a földeken fáj, hogy nem iszunk eleget

Már a legjobb hazai borvidékeken is egyre gyakoribb látvány, hogy megműveletlenül hagyják szőlőiket a gazdák. Ez nemcsak szomorú látlelet a szektor állapotáról, de kifejezetten veszélyes is, mivel a nem gondozott szőlőtől néhány év után érdemi termést nem lehet várni. A Portfolio Checklist mai adásában ezzel az egy témával foglalkoztunk, Braunmüller Lajost, az Agrárszektor főszerkesztőjét egyebek mellett arról kérdeztük, hogy milyen piaci dinamikák vezettek a kialakult helyzethez, merre lenne a kiút, és hogy mi köze van ennek az egésznek az újvilági borokhoz. A Portfolio podcastjeiben kiemelten foglalkozunk a hazai borpiaccal, a Rókusfalvy Pál barmarketingért felelős kormánybiztossal készült interjúnk itt, Héja Csabával, az MBH Bank vezető elemzőjével készített adásunkat pedig itt érhető el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×