eur:
393.02
usd:
366.37
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Itt vannak a hétvége legjobb programjai

Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, Mozart Idomeneója a Művészetek Palotájában, szakura ünnep a Füvészkertben és sok más izgalmas program várja a látogatókat.

A hétvége a tavaszi fesztiválszezon nyitánya lesz.

Debrecenben Mangalica Fesztivál, Orfűn Medvehagyma Fesztivál, Szegeden háztáji alapanyagokból készülő látványkonyha fesztivál, Etyeken pedig a már hagyományos gasztrosétány, a tavaszi etyeki piknik várja az érdeklődőket.

De a fővárosban is tobzódnak a programok, a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 42 filmmel várja a különleges és egzotikus filmek kedvelőit a mozikba. Néhány ajánlat a hétvégére: Motley törvénye című dokumentumfilm szombaton és vasárnap is látható, amely egy 38 éves amerikai nő történetét mutatja be, aki hátrahagyva családját Afganisztánba költözik. Ma ő az egyetlen külföldi jogász és az egyetlen nő, akinek felhatalmazása van az afgán bíróságokon dolgozni. Aztán látható lesz a fesztiválkedvenc Viaje című film, amely egy kibontakozó szerelem és szabadság történetét meséli el egy utazás képei segítségével az őserdők mélyére. De lesz dél koreai királydráma, Fekete címmel belgiumi bandatörténet, horrorfilm is Hasonmások címmel, és cseh, szlovák különös humorú film egy ápolónő meghasonlásáról.

Ha a Titanic széles választéka nem lenne eléggé zavarba ejtő, akkor itt van a Budapesti Tavaszi Fesztivál programkínálata: szombaton a Művészetek Palotájában az új cirkusz műfajának egyik kiemelkedő társulata a montreáli A Les 7 doigts de la main lesz látható.

Vasárnap az Orfeo Zenekar és a Purcell kórus mutatja be a Művészetek Palotájában Mozart Idomeneoját, Kréta királyának szerepét Ramón Vargas énekli majd.

Liszt nyomában címmel Balogh József zongoraművész és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara mutat be nagy csokor Liszt-művet a Zeneakadémián. A Budapest Jazz Clubban pedig az amerikai trombitás, énekes és Hammond-orgonista, Joey DeFrancesco lép színpadra vasárnap.

De ezen a hétvégén számos további koncert és színházi előadás is szerepel a kínálatban. Lesz még egyszer címmel szombaton lesz Bródy János 70. születésnapját ünneplő Aréna-nagykoncertje és Jónás Vera is lemezbemutatót tart az Akvárium klubban.

A költészet napját és a Vígszínház 120 éves jubileumát ünnepli a társulat a Pesti Színházban szombat délután, ahol az elmúlt 120 év költeményeit és versmegzenésítéseit mutatják be. A Pinceszínházban négy fiatal színész játssza Shakespeare Hamletjét.

Hétvége lévén sok családi program is várható. A Pizsomátor lemez rajongói örülhetnek, Rutkai Bori és Bandája a Barabás Villában adja elő a népszerű dalokat vasárnap délelőtt, szintén vasárnap a Kolompos Együttes Egyszer egy királyfi című jelmezes-játékos előadásával várja a gyerekeket a Puskin Kuckóban.

Bár az idő nem kedvez a japán cseresznyefa-virágzás megcsodálásának, mégiscsak szakura ünnepet rendez a Füvészkert a hétvégén, haikuversek és piknik várja az érdeklődőket a virágzó cseresznyefák alatt. A fák megcsodálása előtt a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Galériába is ellátogathat a család szombaton, ahol a Világjáró Gyerekek programon Japánt mutatják be.

Lesz tradicionális japán kamishibai, azaz papírszínház előadás japán és magyar nyelven, a múzeumpedagógiai foglalkozások között pedig szamuráj maszk, kokeshi baba és háromdimenziós képeslap készítése, kalligráfia rajzolás, origami hajtogatás is szerepel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×